Спестяването на пари не е никак приятно нещо. Дори самата тема за спестяване ни плаши и ни всява отрицателни емоции. Но няма страшно, ще дам няколко прости примера от какво можем да спестим малка сума пари, как да си оптимизираме разходите и как да управляваме по-добре личните си финанси. А много повече съвети относно личните финанси, кредитите и финансовата култура можете да намерите в p2pkrediti.com

Щом става въпрос за спестяване,на първо място идва моментът да си прегледаме всички месечни сметки и абонаменти плащания. Естествено, трябва да ги напишем, дали като ползваме някое от многото безплатни мобилни приложения за целта, или пък по познатия ни ретро начин – като ги напишем на хартия, няма особено значение, но е важно да ги сумираме и виждаме пред нас, за да можем да направим анализ от коя сметка да спестим. Винаги може да се окаже, че имаме някой не особено изгоден абонамент план – например някоя сметка за телефон, интернет или телевизия. Също така можем да погледнем последните суми за ел енергия, да сметнем средно колко ни е потреблението и да помислим дали не можем да сме по-внимателни в това отношение. Например добре е да знаем кой ел уред колко ел енергия хаби. Това ще ни помогне да намалим малко от разходите за ток. Да не подценяваме компютъра като източник на разход също – добре е да спираме музиката, когато излизаме от стаята, както и да настроим екрана да се гаси след определено време. Ако сметката ни за ток през зимните месеци е твърде висока, защо не помислим за друг начин на отопление или за изолация, ако е необходимо. 

Друг съвет по отношение на спестяването на пари е да погледнем т. нар малки разходи. Такива са разходите за поддръжка на външния вид, козметика, поддръжката на автомобила и транспортните разходи, разходи за кафе и храна (като не пестим за сметка на качеството, разбира се), разходи за алкохол и цигари и тн. По отношение на пестенето е важно да бъдем дисциплинирани и да си водим месечен отчет на разходите. Така ще намалим вероятността да изпаднем във финансови затруднения. 

За статията:
Няколко основни съвета как да започнем да пестим пари
Заглавие:
Няколко основни съвета как да започнем да пестим пари
Описание:
Няколко прости примера от какво можем да спестим малка сума пари, как да си оптимизираме разходите и как да управляваме по-добре личните си финанси.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: