Обеците от розово сребро са едно изключително харесвано дамско бижу. Те съчетават нотка хладен блясък, който по принцип среброто носи в себе си, но с мека розавееща топлина, която иначе е нетипична за класическите сребърни бижута.

Обеците от розово сребро са като всяко друго сребърно бижу, но това което ги отличава от обикновените накити е факта, че самото сребро се смесва с мед, за да се получи розова сплав, от която в последствие се прави изработката на обеците.

Всъщност това доста наподобява на изработката на бижута от розово злато. И в този случай, както е и с розовото злато, именно медта придава този характерен топъл оттенък на иначе хладния лунен отблясък на среброто.

Макар че медта не е скъпа като материал, съчетанието със среброто е доста успешно и сребърните бижута от розово сребро се радват на наистина огромен интерес.

Ценителите на златните и сребърните бижута определят розовите нюанси като аристократични. Така например обеците от розово сребро с истински перли са нещо, което се харесва изключително много от почти всяка жена с добър вкус, а цената на един такъв накит е изненадващо ниска.

Перлите и розовото сребро заедно създават една феерия от нежност и елегантност, която малко бижута могат да постигнат. Самите перли са с различни нюанси и могат да варират от бели през кремави, та чак до почти черни, но във всички случаи комбинацията с розовото сребро е доста успешна.

Обеците от розово сребро могат успешно да се комбинират не само с перли в различните им нюанси, но и с различни цветове полускъпоценни камъни, като всичко зависи от това какво Ви се нрави повече.

Добрите комбинации са многобройни, а от Вас се иска просто да се доверите на вътрешния си глас. Бижуто може да се получи доста стилно също така и с кристали Сваровски. Всъщност именно известната австрийска марка се слави със едни от най-елегантните и стилни дамски обеци, създадени от розово сребро и кристални елементи.

При тях ще откриете невероятни модели инкрустирани с прозрачни кристали с диамантен отблясък, както и с такива с леко синкави, розови или други нюанси.

Разбира се, обеци от розово сребро няма да са любими на всеки, защото според някои изглеждат твърде женствени, но ако търсите точно това, те определено няма да ви разочароват.