През 2016 г. курорт Пампорово ще отпразнува осемдесет и три години от създаването си!

Едва ли Никола Чичовски е подозирал, че датата 19 юни 1933 г. ще остане паметна в историята на родопския край? Но именно на този ден отваря врати първият пансион за отпочиващи  с общо 27 стаи и 47 легла. Много бързо комплексът набира широка популярност като броят на обслужваните туристи годишно достига около 23 000, а през  1967 г.  надвишава 175 000. Още тогава Пампорово се превръща в предпочитана дестинация от български и чуждестранни посетители, защото непрекъснато се променя! С какво ще ни изненада сега планинският комплекс ли?

Днес Пампорово следва успешно водещите международни стандарти за качествено обслужване! Хотелите в курорта непрекъснато подобряват услугите си, взависимост от изискванията на туристите за пълноценен комфорт, за забавление и  за ниски цени. Гостите вече могат да планират  програмата си, така че да съчетаят полезното с приятното, използвайки конферентната зала за служебните си ангажименти и после да оценят преимуществата на спа центъра. За доброто настроение на посетителите, опитните терапевти са подготвили процедури с доказани резултати срещу стреса и умората. Класическият затоплящ масаж спомага за преодоляване на напрежението в тялото  чрез нежни движения с масло от ший и манго. С охлаждащ ефект пък действа терапията с алое вера и краставица. Хотелът разполага и със закрит плувен басейн, в който температурата на водата не надвишава  33 градуса. В края на зимния ден специалистите препоръчват горещо  хидромасажният душ Afterski.

Освен топло посрещане, хотелите предлагат голямо многообразие от услуги за свободното време на туристите. Гостите имат възможност само с едно обаждане до рецепция да заявят трансфер до ски пистите. Курортът е снабден с модерна техника, която да обслужва 13 000 отпочиващи на час до ски зоната, а системата за изкуствен сняг осигурява снежна покривка на 90 % от трасетата.  Към комплекса функционира детски център, където малките посетители да получат професионални обучения по бели спортове, както и да участват в импровизирани игри. В ски училищата са предвидени и специализирани уроци за възрастни в отработването на карвинг техника, каране в необработени терени и свободен стил. Несъмнено туристите в Пампорово ще останат изненадани от новите предложения за забавления през зимния сезон чрез практикуването на ску-ду и походи с арктически впряг от хъскита.

Високопланинският комплекс предлага атрактивна празнична програма през цялата година за своите гости. Местните вярват, че в деня на „Пес Понеделник”, всеки, който си откъсне нещо от маскираните и танцуващи с чанове момци, ще се радва на изобилие в дома си. Този обичай се нарича „Широколъшки пясъци” и предхожда друго грандиозно събитие в родопския край – Роженския събор. С над стогодишна история, фолклорният празник привлича огромен брой привърженици на народното творчество и животновъдство за празника на Св. Пантелеймон. Тази година събитието ще се състои в периода 15 – 17 юли. С отличната си локация, курорт Пампорово е идеалният избор за отпочиващите, тъй като се намира в близост до епицентъра на празника и има добре поддържан пешеходен маршрут до „Роженски поляни”.

Повече от осемдесет години, високопланинският комплекс не спира да се развива динамично, без да изостава от международните тенденции в туристическия бранш. Изтърпял присмеха на съселяните си, Никола Чичовски посреща първите туристи в скромния си пансион от 27 стаи. Гениално прозрение или щастлива случайност, едно е сигурно! Днес курортът е познат и сред чужденците с висококачественото си обслужване и достъпни цени. Преди и сега, Пампорово е дестинация от световна величина!

Актуални оферти на хотели в Пампорово може да разгледате на http://top20oferti.bg/%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8/%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE/.