Съвременната интерпретация на стандартните защитни конструкции като навеси са перголите. Те са подходящо решение за всички, които желаят да осигурят защита от неблагоприятни атмосферни влияния през цялата година на външно пространство пред дома или своя търговски обект.

Най-популярен избор са алуминиевите перголи, които със своите различни форми и начин на закрепване могат да бъдат решение за всяка ситуация. Прибиращата се покривна пергола е най-подходящият избор за предпазване в дългосрочен аспект на жилище или друг обект.

От какво предпазват перголите?

Конструкцията на тези модерни съоръжения може да предполага закрепване към съществуваща конструкция или да бъде свободностояща. И двата вида осигуряват най-ефективно представяне за външното им приложение.

Независимо какъв е екстериорът на сградата, перголите се вписват идеално в него и не само изглеждат стилно, но и предполагат целогодишна ефективна защита от различни неблагоприятни условия.

Спират силните слънчеви лъчи

Устойчивият PVC плат е издръжлив на високи температури, не се деформира и със своите три слоя осигурява отлична термозащита. Специалното му покритие може да намали проникването на UV лъчите с 90%. Отворените в междинна позиция ламели позволяват приятна прохлада и достатъчни проветрение под съоръжението.

Предпазват от дъжд, градушка и сняг

Специфичната форма на ламелите им позволява припокриване в затворено положение. По този начин пространството под перголата е защитено напълно от дъжда, градушката или дори от сняг с дебелина 15 см. Това е отлична възможност за хора, които се нуждаят от защита на обекта си и през зимния сезон, тъй като платът на съоръжението е 100% водоустойчив.

Пазят от силен вятър и бури

При бури, придружени от вятър със силни пориви до 117 км/ч, перголите предпазват идеално от прахови емисии. По желание към всеки модел може да бъде монтирано остъкление или ветрозащита.

Биоклиматичните разновидности разполагат с изцяло автоматична решетка, изработена от алуминиеви ламели. Тя се накланя и през цялото време защитава от атмосферни влияния, осигурявайки благоприятна вентилация.

Модерната и надеждна защита всички алуминиеви перголи дължат на максимално постигнатата си здравина.

Какво ги прави толкова устойчиви?

Търсейки обичайни за перголи цени и начини за преобразяване на външното пространство, потребителите се запознават и с техните отличителни характеристики. Една от най-важните е устойчивостта им, защото благодарение на нея, могат да издържат на всички вредни въздействия. Тя е постигната по различни начини:

  • За тяхната изработка са използвани алуминиеви профили от най-висок клас, а термореактивното им прахово покритие е устойчиво на корозия и ръжда;
  • Свързващите елементи като болтове, винтове и др. са от неръждаема стомана с високо качество и гарантират дългосрочна употреба;
  • Трислойният им PVC плат е издръжлив на влага, горене, екстремни температури и се почиства лесно. Съхранява се под капак, ако не се използва;
  • Създават гъвкави решения за интегриране с вече налична дървена или стоманена конструкция.

Перголните системи са практична дългосрочна инвестиция за защита и стил на всяко външно пространство. Възможността за вградено LED-TEC осветление и използването на иновативни технологии от SOMEY с бърз и надежден двигател, контролирани дистанционно, са още предимства, които допринасят за тяхната нарастваща популярност.

За статията:
Перголи – синоним на устойчивост и защита в дългосрочен аспект
Заглавие:
Перголи – синоним на устойчивост и защита в дългосрочен аспект
Описание:
Перголите са подходящо решение за всички, които желаят да осигурят защита от неблагоприятни атмосферни влияния през цялата година на външно пространство...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: