Туризъм

Планински хотели, свежите почивки са налице

Планински хотели, свежите почивки са налице

Търсите перфектната и незабравима почивка сред китната природа и чистия кристален въздух? Веднага можем да ви ориентираме към два български планински хотела...

Търсите перфектната и незабравима почивка сред китната природа и чистия кристален въздух? Веднага можем да ви ориентираме към два български планински хотела, които предлагат добра база, професионалисти като персонал и разбира се многобройни други глезотии и екстри за всеки от нас. В статията ще разгледаме два от тях, които наистина смятаме, че заслужават, освен вниманието ви разбира се и посещението им.

Рядко има българин, който не е чувал за село Шипково и неговите минерални лечебни извори. Намира се в Троянския Балкан, разположен в северните склонове на Средна Стара планина в гънките на Предбалкана. В близост се намират селата Чифлик, Рибарица, Голяма Желязна.

Разположени са няколко хотела, които утвърждават тази местност като балнеоложки курорт и туристическа дестинация. В това число влиза и хотелът „Планински рай“, разположен на едно от най-панорамните места в курорта Шипково. В него ще бъдете подсигурени с паркинг, безжичен интернет, открити басейни (2 броя), приятен битов кът и ресторант. Детският кът е само предимство за всички семейства, а джакузито и парната баня ще зарадват всички почиващи. Подходящ е за посещение както зимата, така и лятото. Цените му са повече от чудесни спрямо стандартите, които са определени в големите ни зимни и летни курорти и са поносими за всяко българско семейство решило да се откъсне от своето населено място за няколко дни.

Вторият от планинските хотели, които искаме да ви предложим е „Три Буки“, който се намира в осоговската планина над град Кюстендил. В близост има ски писта, перфектен е за посещение от всички столичани и разбира се близките населени места, защото отстои на около час, час и половина път с автомобил. На около 1700 метра над морското равнище ще усетите истинската планина и ще я видите в пълната и красота. Гледката към Пирин, Рила и Витоша ще направи преживяването ви в него незабравимо и отпечатващо се дълбоко във всяко съзнание. Цените му също са повече от поносими.

Чистият въздух предполага една еко почивка, с която ще дарите на семейството или приятелите си истински отдих, за който всеки мечтае. Зима или лято, пролет или есен, красотата и багрите на горите, зелената трева или пък снежната приказка ще ви накара отново и отново да се връщате към тях.

  1. Планините в България ни дават прекрасната възможност за планински туризъм и почивка на планина. Освен село Шипково, където е много красиво аз горещо препоръчвам и къщите за гости в етно комплекс Канарата в село Селце – Стара Планина. Наистина е невероятно място.

Остави мнение

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Приятели: Кулинарни рецепти

Партньори|Sitemap