Подмладяване на кожата може да се случи по много начини. В последните години на козметичния пазар, обаче се появи едно ново чудо за оформяне контура на лицето, което е напълно безвредно, био разграждащо се и ефикасно. Това са така наречените биостимулатори, които по своята същност отново са дермални филъри, но стимулират и естественото производство на колаген в кожата, както прави една лазерна терапия. Сред утвърдените, успешни и качествени марки от този тип продукти, са тези с марка Ellanse. Произведени са от Холандска компания, която се явява пионер в създаването на подобен тип козметични филъри с двоен ефект. Те освен да придават нужния обем в зоните на лицето и да го оформят по този начин, най-важното стимулират естественото производство на съединението колаген.

Подмладяване на кожата с биостимулатор

Основното, което изгражда един качествен био филър и стимулатор е неговата гел образна структура и малките молекулни частици в него. В продуктите на Еланс има малки сфери от съединението поликапролактон. То по своята същност е напълно безвреден и разградим полимер. Затова и биостимулаторите със съдържание на този продукт са напълно безвредни, нетоксични и щадящи кожата на лицето и тъканите й. От поликапролактона се правят и хирургични конци, които се разграждат в тялото след определен период от време. Именно поради липсата на животински продукти и латекси в един подобен биостимулатор, той не предизвиква алергии и не дразни по никакъв начин подкожно лигавицата.

Всъщност подмладяването става по един естествен път, чрез активното образуване на колаген около сферите от поликапролактон във филъра. Така инжектиран пълнителя освен, че оформя зони, като овала на лицето, областта на брадичката, около устните, носа и скулите – той активно регенерира кожните клетки. По този начин кожата е отново еластична, а меките тъкани възстановяват обема си. Процедурата за подмладяване на кожата с подобен филър се състой в инжектирането на субстанцията с много тънка игла в нужните зони. Така контура се оформя, кожата се изглажда и бръчките се попълват. Освен споменатото вече оформяне, подмладяването е, чрез активиране на кожните фибробласти да произвеждат по-големи количества колаген и еластин. Така за определен срок от време година, две или до четири години се образува активна плътна мрежа от колаген в третираните области, която ще работи на проблемното място за в бъдеще.

Отоците в следствие на инжектирането не се появяват при всички пациенти, но бързо изчезват, в рамките до 3 дни, за страдащите от тях. Най-доброто нещо, което Еланс биостимулатор може да ви предложи е прогнозирана продължителност на действие. Тоест, чрез полимери с различна структура и дължина на веригата, се предизвиква различен период на действие и активност. Така може да избирате визуалното подмладяване на кожата да трае година или повече. В зависимост от срока се разгражда и усвоява полимера в различно време. Продуктите са съвместими с всички други методи за подмладяване и терапии. Така успешно може да се комбинират с хиалуронови филъри или друг вид терапия.

За статията:
Подмладяване на кожата, чрез биостимулатори
Заглавие:
Подмладяване на кожата, чрез биостимулатори
Описание:
Основното, което изгражда един качествен био филър и стимулатор е неговата гел образна структура и малките молекулни частици в него.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: