Някои култури по света обичат да насърчават близките си хора с пожелания, било то точно в деня, в който те ще духнат свещичките от тяхната торта, празнуват годишнина или по други поводи. Също така хората имат практика да си пожелават различни техни желания, ако видят падаща звезда през нощта, когато хвърлят монета в кладенец или фонтан. Мнозина вярват, че тези пожелания могат да се сбъднат, ако пазят в тайна тяхното пожелание от други хора. Някои други народи вярват, че от друга страна, ако кажат техните желания на някои друг, само тогава те могат да се сбъднат.

Изчислено е математически, че в момент в които вие си пожелавате вашето желание още 19 милиона души по света правят същото в този момент. Интересен е факта, че е хората, родени на 29 февруари празнуват рожден ден само веднъж в рамките на цели четири години.

Съвременните партита и пожелания за рожден ден за мъж или за жена и тържествата за детски рожден ден основно идват от страна на старият континент, а именно Германия. Там се е започнало честването на рожден ден с много подаръци,  пожелания за рожден ден и избрана торта за случая. Много хора не знаят, че песента „Добро утро на вас“ е композирана от две сестри Милдред и Пати Хил през 1893 г., но никой не обърна особено внимание на тази песен преди, докато оригиналните думи не бяха променени на “Честит рожден ден”.

Знаете ли също така, че най-известният рожден ден в историята е на Исус Христос. За 2012 години от раждането на Исус във Витлеем, християните са чествали празника всяка година по Коледа. Преди всичко хората трябва да си останат хора и да не прекъсват тези така интересни ритуали по случай даден празник като например рожден ден. Всеки човек очаква празника с нетърпение и окачва от своите близки хора и приятели интересни подаръци, картички и оригинални пожелания за своя рожден ден.