Полата е тази част от дамската мода, която постоянно се променя и в крайна сметка си остава все същата чудесна дреха, от която можем да подберем модел за всеки повод.

Класическата права пола с дължина около коляното никога не е излизала от мода. Тя може да бъде част от един делови костюм, когато се съчетае със сако, но може да бъде носена и самостоятелно, в комбинация с елегантна блуза и пак да придаде изискан бизнес вид на всяка дама.

Полата тип „молив” е една от дамските дрехи, придаващи най-много сексапил на жените и от времето на Мерилин Монро до днес дори и най-късите поли не са успели да я изместят от трона на царица на съблазняването. Нейната висока талия придава изящна закръгленост на ханша, като същевременно прави краката визуално по-дълги. Походката с такава пола е изкусителна и в това се състои тайната на нейния сексапил – тясната долна част на полата молив ни кара да слагаме крак пред крак, когато вървим, а това води до така чувствено изглеждащото поклащане на ханша.

Дългата пола придава романтичен облик на жените, независимо дали нейната кройка е права или феерично разкроена. Този тип поли се носят най-често през лятото, като моделите изкусно съчетават спортен стил и елегантност и комбинацията между двете тук е може би най-успешна. Една дълга пола може да се комбинира с всичко – от пуловер до спортен топ, без ръкави и видът, който тази комбинация ще придаде на жената ще бъде винаги приятна гледка. Дългата пола, обаче рядко може да се съчетае с обувки с висок ток и затова тя не е особено подходящо облекло за миньончета, които избягват равни обувки.

И не на последно място идва ред на късата пола или, както нашите родители са я наричали – минижупът. Тя винаги е била тази, която е карала мъжете да се обръщат след нас на улицата, като ще направим уговорката, че този модел поли може да се носи само и единствено от стройни жени с прави и добре поддържани крака.