Помниш ли, когато преди години всички чаршафи бяха само бели и от памук? Ако е така, то вероятно си изумена колко много видове спално бельо могат да бъдат намерени по магазините. Прочети тук какво трябва да направиш и знаеш, преди да похарчиш парите си за закупуване на нови чаршафи.

Провери размера на леглото…

Преди за закупиш спално бельо задължително измери дължината, ширината, както и височината на матрака. Така ще спестиш ценно време, а и пари при избора на чаршафи и завивки. Някои производители имат различни номерации, но винаги е посочен и размера на чаршафите и завивките в сантиметри.

Не се спирай на първата цена!

Магазините в МОЛ-овете и големите магазини често предлагат голям избор на спално бельо, както от световно известни производители, така и от никому неизвестни, също така широка гама от цветове, качество, модели и цени. Много вероятно е обаче след като избереш желаното спално бельо да го намериш в интернет на много по-ниска цена. Защо? Онлайн магазините нямат разходи за помещение и голям персонал и могат да си позволят за предлагат спално бельо на по-ниска цена от реалните магазини около нас. Спалните комплекти се закупуват от едни и същи производители или вносители, така че качеството е едно и също, а и покупките от онлайн магазини могат да бъдат върнати в 7 дневен срок, ако спалното бельо не ти допадне.

Кое спално бельо е по-луксозно?

Провери етикета на спалния комплект който си избрала – на него трябва да има информация за брой нишки на кв.см. Колкото по-голяма е бройката, толкова по-качествено и по-луксозно е въпросното спално бельо. Прекалено големия брой на нишки на кв.см. води обаче и до по-бързо износване, поради тази причина е най-добре да избереш спално бельо с не по-малко от 175 и не повече от 250 нишки на кв.см.

Избери памук, фланел, коприна или сатен

Поне по 8 часа в денонощие ще ползваш спалното бельо. Не мислиш ли, че заслужаваш най-доброто? Доказано е, че по-време на сън удобно и комфортно ли му е на човек, той се наспива по-бързо и сутрин е по-отпочинал. Памукът е най-често използван в качествено спално бельо, но някои хора предпочитат чаршафите и завивките да не се набръчкват. За студените зими може да избереш спално бельо от фланел – ще даде уют. За лукс и романтика избери сатен или коприна.