Много е висока популярността на ламинираните паркети през последните няколко години. По клас, качество и цена те варират в широки граници, но все пак може да се обобщи, че като цяло са доста изгодни и дори най-скъпите модели са на приемлива стойност в сравнение с другите варианти. На следващите редове ще погледнем по-отблизо предимствата и качествата, които този тип настилка има.

Много добър дизайн

Ламинираният паркет позволява да поставите в своя дом настилка с уникален външен вид и дизайн. Както можете да видите в Praktis.bg, много от съвременните ламинати представляват 100% идентично копие на външния вид на денни и редки дървесни видове, като например тиково дърво, абанос и много други подобни. Към момента ламинатът е най-доброто решение ако за вас най-важен е външният вид.

Лесно се инсталира

В сравнение с други видове подови настилки, като например теракота, гранитогрес и естествен паркет, ламинатът се инсталира много лесно и бързо, като цяла стая може да се направи в рамките на един работен ден. Освен това, именно по тази причина е много лесно и да се премахне стария и да се постави нов ламинат.

Добра цена

В сравнение с останалите типове подови настилки, ламинатът държи едни от най-атрактивните цени, като това не го прави по-малко здрав или по-малко издръжлив, дори напротив. Ниската цена се дължи на технологията, по която се произвежда този тип настилка.

Цената е причната, поради която това е най-търсеното решение за имоти, които ще се отдават под наем, ще се предлагат на гости с цел туризъм или просто за случаите, в които желаете да балансирате бюджета си, но без да правите компромис с качеството.

Лесен за поддържане

Не на последно място, ламинатът е много лесен за поддържане. На пазара се предлагат много и различни продукти, които са предназначени за почистване до блясък на ламинирани подови настилки, като цените на този тип препарати не са високи, а ефективността им е много добра.

Тъй като е гладък, този тип паркет може лесно да се почисти дори и от упорити замърсявания. Единственият му недостатък, както на всеки друг тип подова настилка, изработена на базата на дърво, разбира се, това е по-високата чувствителност към вода и влага.

За статията:
Предимства на ламинираните паркети
Заглавие:
Предимства на ламинираните паркети
Описание:
Много е висока популярността на ламинираните паркети през последните няколко години. Ламинираният паркет позволява да поставите в своя дом настилка с уникален външен вид и дизайн.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: