Аргановото олио е натурален и изключително полезен продукт, които се получава от плодовете на “Дървото на живота”. То расте само и единствено в Мароко и е изключително рядко дърво, което от 1999 е под защитата на закона, защото е застрашено от изчезване. Плодовете на дървото наподобяват ядки и от тях се извлича арганово олио и масло.

Аргановото олио е една от най-полезните и често използвани съставки в козметиката и козметичните продукти за коса. Полезните му съставки намират страхотно приложение, когато стане въпрос за подхранване и грижа за косата. Аргановото олио помага за подобряването на здравето, силата и еластичността на косата. То подхранва и удължава живота на клетките на скалпа и косъма.

Аргановото олио намира широко приложение и може да бъде използвано за много и различни типове коса и предпочитания. Едни от най-популярните приложения на аргановото олио са дълги терапии, които са дълбоко подхранващи не само за косата, но и за скалпа на главата. Те могат да бъдат прилагани както по време на къпане, така и върху суха коса.

Подхранването в дълбочина е едно от най-ценните и полезни приложения на аргановото олио. Смята се, че маслото от арганово дърво възвръща здравето и удължава живота на косата, а също така подхранва сухата и изтощена коса. Най-популярното от всички арганови свойства е това, че олиото има невероятен анти ейдж ефект. Аргановото дърво не случайно е наричано “дървото на живота”. Смята се, че всеки, който използва арганово олио може да остане вечно млад, защото то притежава подмладяващи свойства, възстановява мъртвите клетки, забързва репродукцията на клетките в организма и спира стареенето.

Дългите подхранващи терапии с арганово олио са напълно задължителни, особено ако косата ви е изтощена от дългите години на третиране с боя, къдрене и други козметични процедури, които ѝ навреждат и я захабяват. Нанесете олиото върху косата. Взависимост от гъстотата и дължината на косата ви, зависи колко точно от аргановото олио да нанесете. То трябва да покрие косата ви, след което започнете да го втърквате с бавни и последователни движения. Масажирайте косата и скалпа си, докато олиото не покрие добре цялата повърхност на вашата коса, след което го оставете да постои между 10-15 минути.

След края на процедурата измийте добре аргановото олио. Използвайте тази процедура в продължение на няколко седмици и ще забележите как живота в косата ви се завръща. Тя ще стане по-здрава, ще възвърне блясъка и еластичността си. Аргановото олио е доказан продукт с невероятни свойства и множество приложения за коса и кожа.