Премахване на татуировки налага ли ни се? Определено една татуировка, колкото и желана, може да бъде проблемна. Често пъти сме я направили лекомислено, а после пречи на начина ни на живот, работата, вписването в обществото и прочие. Затова в един момент татуса от желан и любим, се превръща в проблем, който е нужно да бъде премахнат. По причини подобни на горните, естетически разбира се и изглаждане на бръчки се налага на много дами, но и на господа вероятно. Като цяло самочувствието е важен индикатор за пълноценен живот, така че всякакъв естетически дискомфорт е вреден. Добре, че днес имаме възможността да постигнем всичко с външния си вид, благодарение на естетичната намеса с разнообразни средства и методи. Ето и малко повече за справянето с двата проблема.

Премахване на татуировки, за да сме отново себе си

По своята същност една татуировка е вкарването на пигмент с растителен характер подкожно. В зависимост от големината, сложността и многоцветността на една татуировка, тя може да се премахне по редица методи, ако това ни се налага. Някои от тях са химически пилинг, радиочестотни процедури и разбира се лазерна терапия. Химическия пилинг е значително дразнещ за кожата, до голяма степен я уврежда и възпалява, като процесите на възстановяване са сравнително бавни. За разлика от радиочестотните процедури, лазерната терапия е сред най-ефикасните и безболезнени методи – една нежелана татуировка да бъде отстранена. Затова и все повече хора имащи този естетичен проблем, залагат на лазерните процедури по отстраняване на един татус. В зависимост от площта, цветността и качеството на вашата татуировка, са нужни различен брой лазерни процедури. Категорично само с една процедура нещата няма да се случат!

Пигментирания кожен участък на самата татуировка, бива третиран с комбинирани лазерни апарати, чийто вълна е различна, както по интензитет и честота, така и по дължина. Някой цветни пигменти се заличават много по-лесно и бързо ( черно и синьо), докато други изискват повече усилия. Многоцветните татуировки изискват най-много процедури, като колкото по-нова е татуировката, толкова по-трудно се премахва тя! Самите инфрачервени лазерни лъчи повлияват пигмента да се разпадне и във времето по естествен път да се изхвърли от тялото и кожата ни. Кожния участък на татуировката след лазерна процедура по заличаването и е значително зачервен, но кожата не е увредена и лекия оток отшумява бързо. Кожата около самата татуировка не е засегната, защото лазера действа прецизно и локално. Въобще, ако имате нужда от премахване на татуировки, които искате да заличите, най-доброто решение е лазерната процедура, за да се върнете отново в кожата си.

Изглаждане на бръчки – различни методи и ефикасност

Бръчки – дума, от която всяка жена потръпва. Появата им с времето е неизбежна, но все пак днес сме в ерата на естетичната козметика и всичко е възможно. Процедурите, с които да изгладим фините и по-дълбоки бръчки са много. Можем да прибегнем по помощта на естетичен лазер, до поставянето на мезоконци или пък ботокс. Бръчките са значително повлияни и загладени и с използването на иновативните био стимулатори, като Еланс или пък ефективните хиалуронови филъри Перфекта. Не си и помисляйте за инвазивна естетична хирургия, защото тя е нужна само в крайни ситуации. Как действат дермалните филъри и защо са най-удачни, когато заговорим за изглаждане на така досадните бръчки?

Дермалните филъри са основани и се разделят на такива използващи колаген в състава си, и такива използващи хиалуронова киселина. Био стимулаторите, като Еланс освен, че попълват моментално бръчките, заглаждат контурите на лицето и го оформят – имат и свойството да стимулират естественото производство на колаген от кожните клетки. Така ефекта от поставянето им е много по-продължителен и добрата поддръжка на лицето е видима. Хиалуроновите филъри, като Перфекта от своя страна действат на основата на хиалуроновата киселина. Тя е много важна част от цялостния човешки организъм и в кожата ни се съдържа, в най-голямо количество. Благодарение на нея еластичността, свежестта и добрият вид на кожата ни са възможни. Освен, че постигаме изглаждане на бръчки, с хиалуроновия филър се стимулира и естественото производство на хиалуронова киселина в кожата. Общо взето дермалните филъри от ново поколение, като Еланс и Перфекта са моменталното, качествено, естествено и ефективно средство да се справим със следите на времето – бръчките.

За статията:
Процедури за премахване на татуировки и изглаждане на бръчки
Заглавие:
Процедури за премахване на татуировки и изглаждане на бръчки
Описание:
Премахване на татуировки налага ли ни се? Определено една татуировка, колкото и желана, може да бъде проблемна. Изглаждане на бръчки – методи и ефикасност.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: