Без капка съмнение, градината е най-голямото украшение на една къща. Тя не само носи късче от природата със себе си, но в някои случаи е първото нещо, което хората виждат, когато влизат в нашия дом.

Българският пазар за недвижими имоти се е разгорещил доста, но все пак, ако продавате къщата си по някаква причина, трябва много внимателно да помислите в какъв вид изглежда зелената площ. Все пак трябва да накарате хората да я искат, а не да избягат през глава и с писъци когато я видят.

За съжаление, голяма част от къщите, които се предлагат на пазара за недвижими имоти в България, имат толкова занемарени и запуснати дворове, че по никакъв начин клиентите не биха дали онези 300, 400 или 500 хиляди евро, които собствениците в градове като София и Варна очакват да получат.

Погрижете се за двора и продажбата ще мине по вода

Красивият двор ще накара потенциалните клиенти да пожелаят вашата къща и да се съгласят да платят повече за нея. В зависимост от растенията, които имате засадени в двора си, можете да постигнете изключително много по отношение на цената.

Ако отглеждате хубави цветя, ако имате цветни храсти и зелена морава край дома си, има вероятност да привлечете точно онези хора, които са готови да платят повече.

Запомнете, че по-платежоспособните хора, от които очаквате да платят близо половин милион за вила в скъпите южни софийски квартали, обичат красивото и са почитатели на сладкия живот.

Те няма да ви дадат и едно евро за къща, чийто градина изглежда като кочина. Вместо това, създайте атмосфера. Добавете хубави цветя, които създават луксозно усещане, засадете някое по-пищно екзотично растение и морава на ролки или с други думи – аранжирайте двора така, че и на вас да не ви се иска да си тръгвате от там.

Можем ли да постигнем всичко сами

Експерти в областта на озеленяването съветват да оставите основната изработка и оформление на градината си на някоя фирма, която наистина има опит в озеленяването (вижте например в UniGarden-bg.com).

След това, бихте могли и сами да довършите това, което сте замислили. Но имайте предвид, че красотата продава. Ако желаете да вземете цената, която ви се върти в главата, трябва да знаете, че онзи, който ще е готов да плати сумата, ще очаква наистина много.

За статията:
Продавате вилата си? Първо помислете за градината!
Заглавие:
Продавате вилата си? Първо помислете за градината!
Описание:
Погрижете се за двора и продажбата ще мине по вода. Красивият двор ще накара потенциалните клиенти да пожелаят вашата къща и да се съгласят да платят повече за нея.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: