Възможно е грижата за кожата да Ви изглежда като досадно занимание, отнемащо много време. Но всъщност за добрата грижа са нужни само няколко минути дневно. Онези от Вас, които искат да запазят кожата си красива, млада, нежна и здрава, могат да следват препоръчаните от професионална козметика Jean d’Arcel стъпки.

Най-важната част от грижата за кожата е добре почистеното и измито лице. Всеки път, когато излезете от дома си, лицето ви е изправено пред вредните влияния на околната среда и най-вече на слънчевите лъчи, праха и мръсотията. Най-доброто, което можете да направите е да почиствате лицето си с качествените продукти от най-добрата професионална козметика.

Запомнете нещо много важно. Всеки козметик или дерматолог ще се съгласи, че не е препоръчителна употребата на обикновен сапун за измиване на лицето, тъй той може да направи Вашата кожа груба, суха и лющеща се. А разбира се, едва ли това е Вашата цел. Използвайте качествените продукти, създадени специално за нуждите на вашата кожа. Най-добре би било да използвате професионална козметика с доказано действие, под формата на различните измиващи кремове и емулсии.

Ексфолирането е процес, който трябва да почисти най-горният слой на кожата. С него се отстраняват мъртвите клетки и натрупаните мръсотии през деня. След почистването с ексофолианта кожата Ви е по-гладка и мека, а това разбира се я предразполага за доброто проникване на следващите козметични продукти, които ще нанесете.

Професионална козметика Jean d’Arcel предлага богата гама от ексфолиращи продукти за лице и тяло, които имат изключително благоприятен ефект върху всеки тип кожа.

След ексфолирането нанесете нежен душ гел. Предлаганите варианти са много, но основното правило тук е продуктът да има хидратиращи за кожата свойства. Желателно е да има и успокояващ ефект, тъй като след тази процедура, кожата на лицето ви ще бъде малко или много раздразнена. Можете да избирате между различни аромати, които са истинска наслада за сетивата.

След всички тези процедури, кожата има нужда от добро овлажняване, затова използвайте хидратиращи лосиони и млека за лице и тяло. Предлаганите продукти от серия Basic Cleansing на професионална козметика Jean d’Arcel поддържат кожата здрава и мека за дълго време.

През лятото, дори и да не сте на плаж е най-добре да използвате слънцезащитна козметика при всяко излагане на кожата ви на слънце. Силните лъчи проникват в нея и това може да предизвика появата на тъмни петна, белези, изгаряния, състаряване на кожата, бръчки и дори рак на кожата. Обогатената с различни масла и витамини слънцезащитна професионална козметика е най-добрия начин да предпазите кожата си, а и е изключително полезна и ефективна.

Следвайки всички тези стъпки и взимайки нещата на сериозно Вие можете да си спестите много сериозно проблеми с Вашата кожа. За това не чакайте повече, а вземете Вашите продукти от професионална козметика Jean d’Arcel и превърнете грижата за кожата е едно приятно и полезно за Вашата красота занимание.