Независимо дали пътувате из страната или се премествате в нов град, или на ново място, вашите домашни любимци могат да дойдат с вас! Професионалисти могат да ви помогнат да пренесете своите кучета, котки, птици или влечуги. За сигурността и комфорта на вашите животни редица фирми предоставят наземни транспортни услуги, тъй като много организации за защита на животните препоръчват превоз на животни по въздушен път да се извършва в краен случай.

Не винаги е възможно да пътувате с вашите домашни любимци – те може да бъдат транспортирани отделно и да се съберат с вас в местоназначението на вашето пътуване. Преместването е сериозен ангажимент, но може да ги оставите на грижите на надеждни превозвачи, които извършват тази услуга. Лицензирани куриери като Zootaxi.bg са идеалният избор – те гарантират комфортно пътуване за вашите кучета, котки и други животинки.

Как става това?

Просто се обаждате по телефона, за да направите заявка, или отправяте запитване онлайн чрез формата за контакт. Превоз на животни се извършва планирано спрямо вашите нужди и тези на вашите домашни любимци. Шофьорите на Zootaxi.bg превозват само по едно животно до която искате точка в страната или чужбина. Необходимо е само кратко предизвестие, ако е възможно, така че да бъде съобразен работния график с вашия. Попълнете формата за заявка и те ще се свържат с вас по телефона, за да уговорите подробностите. Какви могат да бъдат те? Хората, които извършват превоз на животни са преминали специално обучение за работа с животни – не трябва да се забравя, че за домашните любимци всяко пътуване, дори това със стопанина, е вид стрес и те са способни да се справят с домашни животни. Ако става въпрос за превоз на животни на голямо разстояние трябва да помислите за писмени инструкции, както и за някои специфични съвети – колко често и за колко време трябва да бъде пускан вашия любимец на разходка; от какво количество храна се нуждае той. Ако случайно транспортирането ще продължи повече от ден – ще трябва да обсъдите къде ще спи животното, да информирате превозващите какви са навиците му и какво може да се направи, за да облекчи стреса от пътуването.

Какво може да очаквате?

Че когато се извършва превоз на животни вашето куче или котка (или всеки друг домашен любимец) ще бъде единственото животно в колата с шофьора. Може и вие да се присъедините, ако става въпрос за посещение при ветеринар или транспорт на кратко разстояние. 100% от вниманието на водача ще бъде насочено към вашата животинка – това е повече от царско отношение. Ако вашият домашен любимец може да избира транспортни услуги, той вероятно ще вземе такъв куриер!