Клиент: Трябва да ми направите копие на ключа за колата. Старият едва работи и се нуждая от нов, който да работи перфектно.

Ключар: Вие искате да направя копие на Вашия ключ, нали така? Новият ключ ще работи толкова добре, колкото и ключа, който ми давате.

Клиент: Не, не, това ще бъде нов ключ, така че ще работи толкова добре, колкото и моят ключ, когато е бил нов.

Ключар: Да, това би било вярно, ако ми бяхте донесли ключа си, когато е бил нов. Виждам обаче, че ключът Ви е много износен, а ние копираме това, което ни давате.

Клиент: Не, аз искам да работи по-добре от този, който е много износен вече. Толкова трудно ли е?

Ключар: Добре, нека приемем, че вместо ключ Вие копирате документ, който има няколко неправилно изписани думи на копирна машина. Смятате ли, че копирната машина ще коригира изписването на думите на Вашите нови копия?

Клиент: Е, добре!

Ключар: Сега разбрахте ли каква е разликата между „трябва“ и „реалността“. Съжалявам, че това, което мога да направя тук е реалността, а не това, което според Вас „трябва“ да направя. Затова ще трябва да ви разочаровам, че мога да направя копие на вашия стар ключ, който няма да работи като ключа, с който е купена колата, като нова.

А ето и решение на проблема на клиента:

Разбира се, винаги е възможно да се направи нов ключ за вашия автомобил, който да работи перфектно, както когато колата е била нова.

За целта, е необходимо ключар да демонтира ключалката за запалване от автомобила, след което да разглоби самата ключалка и да се увери, че всички секрети са в добро състояние и при необходимост да подмени износените пластини или щифтове.

При разглобена ключалка, ключарят ще разчете точния код на ключа и с помощта на специална електронна машина за изработка на автоключове по код ще бъде изработен точен ключ по кода на ключалката.

За статията:
Разговор между ключар и клиент в ключарско ателие
Заглавие:
Разговор между ключар и клиент в ключарско ателие
Описание:
Клиент: Трябва да ми направите копие на ключа за колата. Старият едва работи и се нуждая от нов, който да работи перфектно. Ключар: Искате да направя..
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: