Реклама във Facebook и такава в Гугъл са двата най-застъпени и използвани похвата за интернет реклама. Те колкото и различни да са, в една обща степен са и много подобни. Но все пак спецификата им изисква определени действия и подходи на работа, което навежда СЕО специалистите на мисълта, че е добре да се използват често пъти едновременно, за да се засили присъствието на дадена компания и онлайн.

Google реклама и нейните предимства

Като цяло този тип реклама се корени предимно в доброто ви класиране в глобалната търсачка и ползването на рекламните карета на Гугъл. Ако искате потребителите в мрежата да ви виждат, когато търсят нещо онлайн и то се припокрива с предлаганите от вас продукти или услуги, то заложете на този тип реклама определено! При това плащате само, когато даден потребител кликне на сайта ви или извърши действие по ангажиране с бизнеса ви. Ето и главните предимства на този тип реклама:

  • Нови клиенти – едва ли има бизнес, които не иска да привлече нови клиенти. Колкото повече посетители в уебсайта на една компания или онлайн магазина и, толкова повече шансове за продажби и обороти. Освен това утвърдените ви клиенти ще бъдат изключително щастливи да ви открият отново онлайн, като затвърдите вече създаденото у тях впечатление.
  • Рекламирате на локално ниво, както и на глобално, като достигате до аудиторията, която искате в момента, който искате – това става, като определите точната аудитория, която целите, нейния регион, рекламирате бизнеса си локално и чрез Гугъл+, както и на международно ниво.
  • Плащате единствено за постигнати резултати – тук рекламата е безплатна така да се каже, до момента когато някой клиент кликне на нея и тя стане функционална, какво по-добро от това! Освен това инструментите за измерване на Гугъл, както и тези за реклама във Facebook работят за вас. Можете съвсем реално да отчитате по графиките, как и какво плащате за рекламата си. Това става на база рекламни кликове, средна цена на един клик и кликове своеобразни разходи.

Всичко, което трябва да направите, за да ползвате всички тези неща за бизнеса си е да се регистрирате за Google реклама и да оформите първата си рекламна кампания. Разбира се тук нещата са обвързани и с ключови думи и фрази, и с честотата им, както с цялостното СЕО оптимизиране на сайта ви, така че добре е специалист да се заеме с рекламите ви!

Реклама във Facebook и предимствата й

Рекламата в този тип социални мрежи е мощен генератор за разпознаване на бизнеса и предлаганото от него. Преди всичко рекламите в този тип мрежи се разпространяват светкавично, достигат точно хората, които искате да достигнат и освен това са ненатрапчиви. Като цяло този тип реклама е предпочитана, но ползите и са идентични с тези от рекламата в Гугъл. Всичко е и въпрос на добра оптимизация, без която и двата типа реклами са безполезни сами по себе си. Какви са предимствата на този тип реклама?

  • Реклама във Facebook е изключително разнообразна – тук се има предвид, че в зависимост от целите си, при този тип реклама може да целите: популяризиране на страница, увеличение на конверсиите, по-голяма ангажираност с приложение на вашия бизнес, достигане на клиенти близо до вас, изпращане на потребители към фирмения сайт, подсилване на публикации и още редица опции.
  • Милиарди потребители по цял свят – по данни на самата социална мрежа, които са динамични и може да се променили – Фейсбук има над 20 милиарда активни потребители в световен мащаб. Дневно те са над милиард, като всеки един от тях е поне до половин час в социалната мрежа. От това по-добър шанс за реклама, която е добре изградена едва ли има!
  • Индиректен тип реклама – за разлика от Google реклама, тази във Фейсбук не е търсена от потребителя, тя е показана между другото, като част от интересите на ползвателя на социалната мрежа и го грабва индиректно. Затова и е толкова ефикасна, защото не е агресивна и винаги има опции да се направи под формата на анкета, игра, томбола и други креативни методи за рекламиране.

Google реклама и Реклама във Facebook е типа реклама, която доказано работи. Затова и днес тя е част от един динамичен бизнес независимо от неговата локация и ниша.

За статията:
Реклама в Google и Facebook - предимства
Заглавие:
Реклама в Google и Facebook - предимства
Описание:
Реклама във Facebook и такава в Гугъл са двата най-застъпени и използвани похвата за интернет реклама. Ето какви са предимствата да рекламираме при тях...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: