Корпоративният тийм билдинг помага на персонала да развие своето чувство за колективност, докато участва в дейности, които изискват брейнсторминг и колективно решение на проблеми. Освен това така се спомага екипа да изгради доверие и увереност в своите колеги, да се опознаят и да научат повече за силните и слабите страни на индивидуалните играчи. След края на един тийм билдинг уикенд прекаран в много приятни занимания и отборни упражнения, екипът ще бъде в състояние да работи по-добре заедно в бизнес среда.

Изборът на подходящо място за провеждане на тези тийм билдинг упражнения може да бъде истинско предизвикателство. Ако сте избрали да го направите в планината, то най-добре изберете хотел в Казанлък и по специално в Бузлуджа. Така ще бъде далеч от лудницата в големия град и другите комерсиални планински курорти, и в същото време ще бъдете сред природата и ще можете максимално да се съсредоточите над вашия корпоративен тийм билдинг.

И все пак има някои неща, които трябва да имате предвид, когато избирате хотел в Казанлък и това са:

 • Капацитет на хотела
  Ако вашата фирма и екип са малки, то избора на хотел няма да бъде толкова голяма трудност за вас и все пак е важно, преди да започнете планирането да знаете точна бройка на хората, които ще вземат участие.
 • Конферентна зала
  Това е важно да се отбележи, защото именно в конферентната зала на хотела ще се събира вашия екип и е много вероятно именно там да се провежда по-голяма част от задачите и упражненията.
 • Ресторант
  Наличието на ресторант е просто задължителноа, ако планирате тийм билдинг уикенд, защото след като ще се сплотява колектива чрез игри и упражнения, то те ще трябва и да похапват вкусна храна, за да „презареждат“ силите си. Уверете се, че ресторанта също е с нужния капацитет, за да побере вашия колектив.
 • Безплатен Wi-Fi и паркинг
  Уверете се, че в избрания хотел не се заплаща допълнително за паркинг и Wi-Fi, а са безплатни. Особено важно е интернета да бъде наличен в цялата сграда на хотела, защото в процеса на игрите може да ви бъде необходим.
 • Релакс зона
  Задължително, преди да направите резервация в избрания от вас хотел се уверете, че той разполага с релакс зона, в която да може вашия екип да си отпочива. Има места като хотел Еделвайс в Казанлък, където ползването на релакс зоната е безплатно, тъй като влиза в цената на стаята, а това несъмнено е голям плюс.
 • Забележителности в близост
  Добре би било ако времето е хубаво и в близост има исторически забележителности или еко пътеки да се възползвате от тях, като ги включите като част от игрите по време на тийм билдинга. А избирайки хотел в Казанлък, то със сигурност липсата на забележителности и еко пътеки не трябва да ви притеснява.