Оптимизацията на уеб сайтове за търсачки става все по-сложна, тъй като Google сътвори система, по която се отсяват основно сериозните и авторитетни сайтове с дълго присъствие в мрежата и максимално качествено съдържание. Ако имате нов сайт, който да представя вашата фирма или услуги, то ще трябва доста здрава работа и инвестиция, за да се позиционирате добре в най-известната търсачка в световен мащаб.

Съвременните методи за SEO оптимизация включват употреба на социалните мрежи и най-вече Google+. За да се наложите, е нужно уникално съдържание, което едновременно да бъде полезно за потребителите и да представя вашата дейност.

За да се предпазите от всевъзможните наказания на Google като Panda и Penguin, залагайте на авторитетни сайтове с качествено съдържание и се докажете като добър автор. Подписвайте вашите статии, взимайте връзки само от стойностни източници и забравете за спама, с който сте се държали на позиции преди години.

Google наблюдава авторството и вашите стъпки в мрежата, уверете го, че вие и вашата фирма предлагат качество на клиентите и скоро, ще забележите първите резултати в класирането. Внимавайте при построяването на линковете (връзките към сайта), тъй като това е следващият важен фактор за търсачката.

Комбинирайте връзки от блог коментари, Web 2.0 сайтове, форуми, директории за статии и социални мрежи. Не слагайте един и същ анкор (ключовата дума) навсякъде или я вкарайте в някакви крилати фрази. Разнообразявайте, за да не попаднете под удара на ъпдейтите.

Ако не сте се занимавали с SEO оптимизация до момента, оставете тази задача на отговорна фирма за уеб дизайн. Ние, авторите на тази статия предлагаме услугите си, за които ще научите повече, ако посетите уеб сайта ни в мрежата.

С постоянство, работа и грамотност ние постигаме високи резултати като се стараем да поддържаме сайтовете ви, така че да се харесат на търсачките включително и Google. Осигуряваме 100% качествен трафик и реклама на проектите ви и то на цени, които ще видите на малко места в страната. Ще се радваме да поверите SEO оптимизацията на нас и бъдете сигурни, че няма да съжалявате за избора си.