Японската марка Sendo предлага на българския пазар висококачествени апарати за мерене на кръвно налягане. Те предоставят възможност за точни измервания в домашни условия. Сред тях има модели за бицепс и модели за китка. Sendo Advance се използва за бицепса. Той предоставя точни измервания и може да се използва дълго време. Задейства се изключително лесно – само с натискането на един бутон. Дълго време екип от японски инженери развиват постиженията по отношение на производството на електронни апарати. Плод на техния труд е апаратът Sendo Advance, който е безупречно точен, осигурява надеждна информация, а работата с него е безпроблемна и бърза. Той може да мери горната и долната граница на кръвното налягане.

Следи и състоянието на пулса и може да отчита аритмия и да изобразява информация за нея на дисплея. Моделът разполага с клинично тествана технология с висока точност и може да се използва от хора на всякакви възрасти. Получените по време на меренето резултати са в съответствие със стандартите на Световната здравна организация. В отделна скала, разположена отляво на екрана, се вижда скала, която информира дали кръвното налягане е твърде високо, твърде ниско или нормално. С този продукт всеки пациент може да мери кръвното си в домашни условия, когато пожелае.  Sendo Smart  пък е китков апарат за мерене на кръвното налягане и пулса. Той може да бъде използван и извън дома, защото е с малки размери и подходящ за носене в чанта. Компактността е основно предимство на този апарат.

Същевременно измерването става изключително лесно – само с натискането на един бутон. Друго преимущество на Sendo Smart  е наличието на системата Protect, благодарение на която не се нараняват кръвоносните съдове на китката. Най-добре е да се използва от хора на възраст под 45 години, защото кръвоносните съдове се изменят с течение на времето и могат да се получат грешни резултати. Затова за хора над 45 години е по-подходящо да използват апарат, който мери на бицепса, защото там кръвоносните съдове са големи и измененията в тях не влияят толкова върху данните от измерванията. Sendo Smart  работи безупречно и информира за горната и долната граница на кръвното налягане и за пулса. Улавя  дали пациентът е с аритмия и ако им осведомява за това със символ, който се явява на екрана. Отчетените данни се съхраняват посредством опцията „Памет” на уреда.

Точността на данните от измерването е едно от най-големите преимущества на апаратите с марка Sendo. Тя е постигната в резултат на усилената работа на японски инженери, които са провели редица тестове. Уредите се отличават със здравина и издръжливост. Подлагани са на тестове при разнообразни стойности на температурата.  Не на последно място – те са лесни за употреба. Просто поставяте маншета и натискате бутон. След около 30 секунди данните от измерванията се появяват на дисплея на апарата. Всички тези преимущества са  привлекателни за редица пациенти с високо кръвно. Тези апарати се предлагат и на нашия пазар и могат да бъдат закупени от сайта апаратизакръвно.com .