Ако сте привърженик на най-екологични места, курортът Шкорпиловци е създаден точно за вас. Липса на вредни емисии, красива природа, красиви плажове и липса на голям брой летовници прави Шкорпиловци идеално място за райска почивка през лятото.

Най-забележителното място в това курортно село е брега на морето, който е широк сто метра, а плажът продължава тринадесет километъра. Между другото, това е най-дългия бряг на българското Черноморско крайбрежие. Този район досега не е бил привлекателен за инвеститорите, и поради тази причина тук все още има много места, до които не са стигнали “ръцете” на цивилизацията. Има много семейни хотели в Шкорпиловци, които са най-предпочитани в курорта.

В района на селото има минерални извори с полезна за тялото вода. Още една приятна забележителност – плажната ивица е заобиколена от гора. Само си представете, чист морски въздух, съчетан с ароматите на девствени гори. Тук няма да намерите изненадващо луксозни и скъпи хотели.

През лятото в курорта се провеждат рок фестивали, които са едни от най-приятните изживявания за ценителите на рок музиката.

Научно-изследователската база на Българската академия на науките се намира близо до селото, която впечатлява с внушителен мост – триста метра. Там се провеждат редовно научни семинари, конференции, научни изследвания в бреговата зона, обучение на специалисти.

Населението на Шкорпиловци наброява приблизително 700 човека. Селото е кръстено на известните чешки изследователи братя Шкорпил и е имало важно стратегическо значение през античността и средновековието. Тук има малки хотели и ресторанти, които предлагат морски деликатеси и традиционна българска кухня. Гостите на курорта ще намерят тихи и спокойни места, уединение, девствени плажове и красива природа.