Проблемите с инсталацията редовно мъчат хората, живеещи в апартаменти, част от обща жилищна кооперация. Особено, когато става дума за стар панелен блок, строен преди 60-70 години, тръбите започват да дават грешки и понякога трябва да се действа бързо.

Когато става дума за щранг, който е в централната част на канализацията, засягащ всички живущи в блока, тогава нещата са по-лесни с оглед това, че ремонтът става извън нечий дом. Когато говорим обаче за частен случай с проблем в тръбите на конкретен апартамент, тогава обикновено е по-сложно.

За да не си губите времето със случайни фирми, нашият съвет е да се доверите на основния лидер, предлагащ услуги в сферата на подмяна на водопроводни инсталации – ViK-Sofia.eu. Само професионалните услуги на доказани специалисти ще ни донесат качествени резултати.

Какво е нужно да се знае за смяната на щранг в апартамент?

Важно е състоянието на тръбите да се следи периодично. Сами можете да прецените дали една тръба сълзи, или е запушена.

Имаме симптоми на запушена тръба, когато струята на течащата вода е доста по-бавна от обикновено. Тогава най-вероятно канализацията е задръстена отвътре с варовик или налепи.

Специалистите говорят и за друг симптом, който не трябва да се пренебрегва. Това е моментът, в който отнема необяснимо много време на топлата вода да потече вместо вече пуснатата студена. Това явление вече ясно трябва да ни говори, че имаме запушени тръбни пътища.

Забавянето със смяната на щранга би могло да има голям ефект върху сметките ви за топла вода. Това е така заради отчитането, че топла вода тече, но заради запушените тръби, вие реално не я ползвате.

Както сами можете да се убедите, съпътстващите проблеми далеч не са малко. Именно затова, навременната смяна на щранг от професионалист като ViK-Sofia.eu може да ви спаси от много мъки и главоболия.

Кога всъщност трябва да прибегнем наистина до смяна?

Нещата, които свързват апартаментите в един жилищен блок, са тръбите. Общите тръби спестяват много място, но са рискови, защото ако в един от домовете има проблем, то това може да се отрази на всички.

Е, съществува и другият сценарий, в който ваш съсед прибегне до смяна на своята част от канализацията. Това обаче означава ли, че трябва задължително и вие да последвате неговите стъпки?

Не. Със сигурност това не значи да предприемате спешни мерки.

Това е така заради наличието на вертикални щрангове. Те са си изцяло ваша отговорност и със сигурност не засягат околните апартаменти. В този ред на мисли, тръбите на съседите също не касаят вас.

Бъдете спокойни, че можете да смените тръбите си, когато сметнете за нужно.

За статията:
Сложна ли е смяната на щранг в апартамент
Заглавие:
Сложна ли е смяната на щранг в апартамент
Описание:
Какво е нужно да се знае за смяната на щранг в апартамент? Кога всъщност трябва да прибегнем наистина до смяна?
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: