Дом и Градина

Стилни килими за ефектна обстановка

Стилни килими за ефектна обстановка

Всекидневието понякога е толкова еднообразно, че човек изпитва силно желание да промени нещо. Изборът на възможности е толкова богат, че е нужно само желание.

Всекидневието понякога е толкова отчайващо-еднообразно, че човек изпитва силно желание да промени нещо. В повечето случаи е много по-лесно да се промени обстановката вкъщи, отколкото да се правят генерални завои в житейския път. Ако решението за промяна е взето, то тогава се стига до бюджета – в условията на икономическа криза, той често е доста свит. В тази ситуация, най-лесната промяна се получава със смяна на завеси, дамаски и килими, например от Славов текстил.

Просто е удивително как една стая само с промяната на тези детайли може да придобие коренно различна визия. Например, безличната спалня с класически килим в пастелни цветове и стандартните бели пердета, може да се превърне във впечатляващо място за интимни срещи. За целта е нужен килим в тъмен цвят – може и черен, плътни, тъмни завеси, ефектна копринена кувертюра за спалня и за разкош една лампа, разпръскваща светлинни фигури в тъмнината. За допълване на интериора може да се ползват огледала, разположени на подходящи места. В крайна сметка се получава коренно различна стая, която няма нищо общо с предишната семпла обстановка.

Е, не всички търсят толкова екстремна промяна, някои искат само да променят интериора си така, че да се отличава максимално от предишния. За тази цел най-подходящата стая е дневната, в която се прекарва най-много време. Сменят се тапицериите и завесите и се избират подходящи килими. Много добри предложения има в колекциите на Славов текстил. Ако преди стаята е била в предимно бежово-кафяви цветове, сега може да се заложи на нещо по-свежо – чудесни комбинации се получават от зелената гама, която действа много успокояващо след тежък работен ден. Цветовете се определят от индивидуалното желание на човека, обитаващ жилището.

Ако задълбаем по-навътре в теорията за възможностите на цветовете в обзавеждането, то тогава може новите килими да се използват и като своеобразна терапия. Така някой скромен, нерешителен човек би могъл да повдигне духа си и да се настрои за активни действия в професионалния или личен живот, като използва по-екстремни цветове в дизайна на жилището си. Подходящи са дамаски, завеси и тапицерии в които преобладава червеното, като се използват модерни килими в ярки цветове от същата гама, даже и с оранжеви мотиви.

Изборът на възможности е толкова богат, че е нужно само едно – желание за промяна.

2 коментара

  1. Много интересна тема. Харесва ми! 🙂

  2. Това трябва да се прочете.

Остави мнение

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Приятели: Кулинарни рецепти

Партньори|Sitemap