Искате ли да смените старият си климатик с нещо ново? Нямате средствата да закупите чисто нов? Все пак търсите нещо удачно и сте намерили услуга за рециклиране на климатици?

Това дали този ход си заслужава, дали е рентабилен за вас и дали всъщност няма да е грешка ще обсъдим в текущия текст.

Какво представлява рециклирането на климатици

Рециклирането на климатици е процес, който отнема сравнително голямо усилия от страна на фирмите, които го вършат. Първо е нужен климатик, който има нужда от поправка, но е предаден от неговите собственици.

След това са нужни заместителни части специфично направени за този климатик, и след това са нужни техници, които да направят поправката по удачен и компетентен начин.

Този процес позволява на фирми занимаващи се с тази дейност, да препродават рециклираните климатици на значително по-ниска от пазарната цена.

Самите потребители също имат полза от това, тъй като за част от реалната пазарна цена, те могат да закупят скъп климатик с доста потенциална мощност и ефективност, без да дават толкова пари.

Безопасен ли е този процес

Колкото и добре да звучи гореописаното, истината, е че става дума за климатици, които са били бракувани, поради една или друга причина, и са поправени, но не от фабриката, а от трето лице.

Първият риск, който поемате ако решите, да купите рециклиран климатик, е това, че не знаете дали възстановяването е направено правилно.

Това само по себе си крие доста голям потенциал за проблеми като некачествен ремонт, несъответствие на резервните части с оригиналния климатик, и цялостна неизправност на уредът.

Подобен вид климатици имат ограничен период от опериране, това е причината да им се дава само 6 месеца гаранция, след което вие сте изцяло сами.

На практика сте оставени на произвола на съдбата, да се оправяте сами с потенциалните проблеми, които могат да възникнат от подобен вид ситуация.

Можете ли да получите гаранция за един рециклиран климатик

Истината, е че много хора търсещи рециклирани климатици просто не са срещали услуга като Eclima.bg, която предлага оригинални и чисто нови климатици, на отлична цена.

Няма значение дали търсите хиперинверторен климатик или друг клас, те могат да ви предоставят отлични условия за закупуване.

Що се отнася до гаранцията, която една услуга за рециклирани втора употреба климатици може да ви даде, най-дългата е 6 месеца, след което фирмата обслужваща климатика, не носи отговорност за него.

Това означава, че вие поемате доста висок риск при закупуването на рециклиран климатик, не само финансов, но и като цяло времеви.

Вместо това, просто се възползвайте от отличните цени на Eclima.bg, където ще се уверите, че новото си заслужава парите.

А защо не да се спрем на нов модел климатик?

Изборът на нещо ново винаги е добър, най-малкото заради гаранцията, която е налична, когато говорим за електроуред.

Също така, когато закупувате климатик на промоция или просто на добра цена, вероятно съществува опцията за безплатен монтаж. При покупка на втора употреба климатик рядко ще получите подобна оферта, поради което ще се наложи да заплатите 200-300 лева за монтажа допълнително.

Това са две основни причина ЗА покупката на НОВ климатик, но не и единствените. Помислите сами за особеностите и причините, които касаят лично вас, за да откриете още повече позитиви от новия уред за отопление и охлаждане.

За статията:
Струва ли си закупуването на рециклирани климатици
Заглавие:
Струва ли си закупуването на рециклирани климатици
Описание:
Искате ли да смените старият си климатик с нещо ново? Нямате средствата да закупите чисто нов? Все пак търсите нещо удачно и сте намерили услуга за рециклиране на климатици?
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: