Дом и Градина

Да дадем път на светлината със стъклени интериорни врати

Да дадем път на светлината със стъклени интериорни врати

Стъклото като материал винаги е привличало създателите на мебели и обзавеждане, заради нежното и крехко излъчване, съчетано със завидна здравина.

Стъклото като материал винаги е привличало създателите на мебели и обзавеждане, заради нежното и крехко излъчване, съчетано със завидна здравина. Красивите витражи от рисувано стъкло са един от символите на лукса и изтънчения вкус. В днешно време те са доста скъпи за масовия потребител, освен това изискват определена обстановка, в която да се впишат. Затова пък са успешно заместени от стъклени интериорни врати, които освен, че са достъпни като цена, са и много ефектни.

Стъклените врати изглеждат крехки и чупливи и човек си мисли, че все ще се намери кой да ги затръшне и да ги счупи. Това не е толкова лесно, защото стъклото е специално и много здраво. Естествено, не трябва да се дърпа дявола за опашката и да се блъскат и затварят грубо вратите. Такова отношение би довело до повреждане и на най-качествените, масивни интериорни врати. Панти, дръжки, обков – всичко това иска по-деликатно отношение. Все пак, проектантите са предвидили, че във всеки дом се случват ситуации, в които хората изразяват по-бурни емоции със затръшване на вратите и са се постарали да ги обезопасят максимално.

Стъклата, ползвани за врати не са обикновени. За да се счупят, се изисква доста голяма сила, но все пак, стъклото няма да се разпадне на големи, остри  парчета, които се забиват навсякъде, а ще се разпръсне на парченца, подобни на малки топчета. Дори и да се изсипят всичките върху човек, те почти няма да го наранят. Ръбовете им не са остри и не порязват.

Стъклените врати са особено подходящи за жилища с мрачни коридори, в които не прониква светлина. Когато се монтират врати, които пропускат светлината, те стават много по-приветливи. Усещането за уютен дом е по-силно, когато има повече светлина. Това е силата на стъклото – да пропуска светлината, да я пречупва, да сменя цвета и, когато е цветно и да създава светлинни илюзии. За опитния дизайнер това е възможност за създаване на много красиви интериорни решения. Всъщност, не е нужно човек да е дизайнер, за да успее да внесе уют, красота и светлина в дома си. Всеки следва своя вкус и предпочитания и затова домовете ни се различават, подчертавайки нашата индивидуалност.

  1. Да избереш да сложиш стъклени врати е доста добър избор според мен, особено ако помещението е голямо и има красива гледка, каквато е на вилата ми. На скоро правихме основен ремонт и едната стена избрахме да бъде цялата в стъкло – доста дебело и тежко стъкло, което не ми се вярва така лесно да може да се счупи. Много благодаря за интересната и полезна статия. Виждам че може да се декорира и върху стъкло, стига да сме попаднали на качествена фирма, сигурно ще издържи доста. Надявам се често да ни пишете. Блогът ви е невероятен! 🙂

Остави мнение

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Приятели: Кулинарни рецепти

Партньори|Sitemap