Едва ли има човек, който никога да не се е сблъсквал с досадата, която може да предизвиква появата на мухъл в едно жилище. Този тип проблеми се появяват без предупреждение и могат да съсипят вашия имот и неговото качество.

А колко е неприятно тогава, когато това се случи след някой голям и продължителен ремонт, при който сте вложили сърце и душа (да не споменаваме вложените средства) в това да създадете едно наистина приятно и уютно място за живеене.

Как се използва течната хидроизолация на стена

Течната хидроизолация за стени се използва като се нанесе върху станата след като тя е заравнена и шпаклована или след като гипсокартонът е вече монтиран. Важно е хидроизолацията да се постави върху гладка стена.

След като се нанесе (това може да стане както върху течна, така и върху влажна стена), можете да изчакате да изсъхне добре върху замазката / мазилката. След това можете спокойно да боядисвате, или да поставяте тапети, или да правите нещо друго, което сте решили.

Според експерти в областта, този тип хидроизолация може да направи вашата мазилка дори и по-здрава, отколкото е обичайно, тъй като хидроизолацията придава някои доста ценни качества.

Течната изолация е невидима за окото и не пречи на довършителните дейности

Много е важно да се каже, че течната хидроизолация е напълно невидима за окото. След като се нанесе на стената, тя създава само и единствено прозрачен филм, който, обаче, е достатъчно плътен за да не може през него да премине никаква влага.

Течната хидроизолация притежава и още един плюс. Тя може да бъде идеална основа за измазване или поставяне на тапети, като няма да има каквито и да било проблеми с това, че тази изолация е нанесена там.

Край на мухъла

Течната хидроизолация (вижте на ARD) е една чудесна възможност да се постави край на проблема с мухъла. Тя няма да позволи на неговите спори да проникват дълбоко в строителните материали (в случая – в мазилката).

Именно поради тази причина, дори и ако понякога се случи да се появи мухъл (ако например е много влажно в самата стая), то проблемът ще е повърхностен и лесно ще се реши.

За статията:
Течна хидроизолация за стени - срещу мухъл
Заглавие:
Течна хидроизолация за стени - срещу мухъл
Описание:
Течната хидроизолация за стени се използва като се нанесе върху станата след като тя е заравнена и шпаклована или след като гипсокартонът е вече монтиран.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: