Трудно ли е наистина да си изберете таблет? Не. Толкова е лесно, стига да знаете какво да гледате и какво да търсите. Основните типове хора се делят на два вида – гледащи външния вид и гледащи характеристиките с малка част от външността. Може и сами да се сетите, че тези които гледат само външния вид, винаги биват залъгани от него и после съжаляват, че са си дали парите. Затова е добре да гледате и характеристиките и да знаете за какво ще го използвате. Ако е за сърфиране, филми, игри и тем подобни, тогава ще ви е нужно нещо мощно, но как да го изберете?

Как да изберем таблет?

Таблетът, както компютъра има процесор, видео карта, памет, рам памет, камера и батерия. Това са основните неща, за които трябва да внимавате. Цифрите са показателни и колкото по-големи са те, толкова по-добре за вас. Процесорът трябва да е с повече ядра и неговите гигахерци (Ghz) да са колкото се може повече. Видео картата, може да не я знаете добре, но поне да ви говори нещо конкретно, смисъл да не ви е тотално непозната и да не сте чували за нея. За разлика от компютрите, тук няма начин да видите колко памет има тя, защото – това не е компютър.

Рам паметта е лесна – колкото повече, толкова по-гладко ще върви вашият таблет. Батерията е ключова, колкото повече ампери има, толкова по-добре за вас. Това значи, че повече време ще издържа на работа. Времето за зареждане обаче, също ще е повече. Камерата е важна, само ако имате намерение да я ползвате. Вече много модели имат камера и колкото по-голяма е тя, толкова по-добри и по-качествени снимки, ще правите.

На последно място идва версията на операционната система. Колкото по-висока е, толкова по-добре, защото това означава, че ще можете да използвате всички налични приложения от магазина.

И както казва нашият приятел Мечо Пух – “Колкото повече, толкова повече…“.