Часовникът безспорно е един аксесоар, с който човек лесно може да се демонстрира финансово си състояние. Многообразието от мъжки часовници поставя хората пред труден избор какви точно часовници да носят в различните ситуации, в които ги поставя разнообразното им ежедневие. Не изглежда приятно носенето на спортен часовник на бизнес срещи или обратно, официален часовник – на плувен комплекс, примерно.

За да си купите часовник, който определено ще носите, вземете предвид ежедневието си.
В днешно време се намират часовници за мъже за всякакви ситуации. Важно е да си дадете равносметка на какви събития ще присъствате вие или човека, за който ще бъде закупенен часовника.

Моделите мъжки силиконови часовници са по-подходящи за спортуване и ако вие не обичате да посещавате спортни зали, то тези модели не са за вас. Въпреки това спортно-елегантните часовници прилягат в голям брой обстановки. Така че, добре е да имате поне един такъв тип часовник за всеки случай. Този тип неформални часовници не са изискани, те просто ви показват точния час. Но ако се сдобиете със скъп часовник като Sinobi Sport, въпросът е съвсем различен.

Бъдете сигурни, че ако вашия нов часовник измерва дистанции, има компас, измерва температура, то ще бъде немислимо да го носите в офиса.

Не забравяйте, че цветовото съотношение е много важно. Внимавайте как съчетавате цвят на корпус и цвят на верижка. Има модна тенденция корпусът и верижката на часовника да са в различни цветове.  Тази тендеция се забелязва, както при марковите часовници, така и при евтините мъжки часовници. Затова, ако възнамерявате да закупите официален часовник, по-добре се спрете на часовник с еднакъв цвят. А ако ви е необходим ежедневен часовник, подберете си нещо шарено.