Дузина полезни съвети за начинаещи

Накрая беше взето решение да се отдалечим от обичайните стандарти с почивки на морски плажове, потъвайки в примамливата и мистериозна атмосфера на планинската природа.

Изборът е перфектен във всяко отношение. Единственото, което остава да направите, е да се уверите, че пътуването до планината се запомня с маса ярки впечатления и положителни емоции.

Искате незабравимо туристическо изживяване в Западните Родопи. Посетете малкото селце Триград, къща за гости Кристал и забележителностите наоколо, за да може да се потопите в невероятната природа и атмосфера на Природата.

И за това трябва сериозно да се подготвите. И ако процесът на събиране за планински преход не създава затруднения на професионалистите, тогава начинаещият ще се нуждае от много полезни съвети и препоръки.

Какво може да бъде полезно за начинаещ планински турист?

Оборудването е най-важният компонент на планинската ваканция за туриста. Ако нямате желание да останете гладни и изстинали под откритото нощно небе, трябва предварително да се погрижите за списъка с необходимите предмети. Така че, за да се разходите в планината, ще ви трябва:

Подходящи обувки. Разбира се, не може да става дума за обувки или чехли. Независимо дали ще покорите планински връх или миниатюрен хълм, ще ви трябват трайни и удобни обувки. В идеалния случай това са специални туристически обувки от естествена кожа. Подходящи са и висококачествени обувки от набук. Някои ценители съветват армейски ботуши, но на практика слизането в тях е истинско мъчение. Но не забравяйте, че краката ви имат нужда от почивка, така че носете по-леки обувки, например обувки или маратонки, за спирки.

Раница за къмпинг. О, това е един от най-търсените атрибути на цялото оборудване! Дори не се опитвайте да ходите в планината с чанта или друг ръчен багаж. Това е не само непрактично, но и изключително неудобно. Така че за похода имате нужда от раница.

За еднодневна разходка в планината ще свърши обикновен градска раница. Ако планирате тридневен маршрут, не можете да се справите без просторна туристическа или армейска раница.

Спален чувал. Удобният здравословен сън позволява на туриста да си почине и да се възстанови за по-нататъшно пътуване.

Няма да вземете възглавница с одеяло със себе си на пътя, но спалният чувал ще се справи отлично с тяхната задача.

Подложка за пътуване. Това важно оборудване ще ви позволи да почивате удобно на спирките и ще намалите риска от студ от студената земя.

Палатка. Ако планирате поход в планината за няколко дни, тогава просто не можете да направите без палатка. Тя е,като любяща майка, ще ви защити от всички несгоди по пътя, като ви предпази от вятър, дъжд или насекоми.

Ако имате проблеми с поставянето на палатката си, не забравяйте да тренирате у дома предварително, за да можете при екстремни условия да се справите с нея за броени минути.

Лампа. Вечерта в планината това ще бъде единственият ви източник на осветление. Затова проверете фенерчето предварително и се погрижете за източниците на захранване, като заредите батериите.

Нож. Не е нужно да носите в раницата си комплект ножове с остриета с различна дължина и дебелина – нямаме нужда от допълнително тегло. Но един остър нож ще е достатъчен, за да се справите в импровизирана кухня или да отрежете някакво въже.

Съдове. По време на похода ще ви трябват халба, купа и лъжица. Без вилица, порцеланови чинии и кристални чаши мисля, че можете да го направите за няколко дни. Обсъдете предварително с останалите пътници общ списък с прибори и други прибори за готвене.

Смяна на дрехи, бельо и чорапи. Едва ли след натоварен, но все пак тежък ден, ще искате да прекарате и цялата вечер в мокра тениска и тесни панталони. Мисля, че необходимостта от смяна на бельо и чорапи не може да бъде обсъждана.

Комплект за първа помощ и хигиенни артикули. Не забравяйте да подготвите болкоуспокояващи, антихистамини и антисептици в допълнение към пастата за четки за зъби. Еластична превръзка също ще бъде полезна (изкълчванията са най-честото нараняване в планината).

Храна и вода.

За статията:
Туризъм в планината за начинаещи туристи
Заглавие:
Туризъм в планината за начинаещи туристи
Описание:
Дузина полезни съвети за начинаещи. Какво може да бъде полезно за начинаещ планински турист? Трябва сериозно да се подготвите...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: