Макар че Коледа вече отмина, решихме да създадем тази статията, защото така или иначе, след по-малко от година, ще дойде следващата. Тогава пак ще започне еуфорията по търсенето на подходящи коледни подаръци. И тъй като тогава, обикновено се охарчваме най-много, не е лоша идеята, предварително да купим някои от подаръците. Идеята на темата ни днес обаче, не е да Ви учи кога и колко да пазарувате, а да дадем няколко уникални идеи за коледен подарък.

Независимо за кой е подаръкът, не е добре той да бъде просто за отбиване на номер. Хубаво е да е нещо функционално и оригинално. Всеки има вкъщи редица ненужни и събиращи прах сувенири, които са подарявани от някого. Нали не искате подаръкът, който Вие ще поднесете, да допълни колекцията от ненужни неща?

Знаете, че не е важно предметът да е голям и скъп. По-добре да е нещо по-малко, но да влиза в употреба. А ако може и да остава за спомен, още по-добре. И ако си мислите, че такива подаръци не съществуват, значи сте далеч от истината. Има, и то много.

Така например, на колеги, и други не толкова близки хора, може да подарите нестандартен и оригинален ключодържател. Той ще бъде от полза на всеки, тъй като няма човек, който да не носи ключове в себе си. Може да изберете красива и стилна химикалка, оригинално изглеждаща USB флаш памет, и т.н.

На своите близките, може да вземете мечтания смартфон, преносим компютър или таблет. Няма човек, който да не се зарадва на подобен подарък, особено ако си няма някое от тези устройства, или пък някое от тях отдавна плаче за подмяна.

Малките деца, винаги се радват най-много на играчките. На тях може да подарите игрова конзола, или пък ако вече си имат такава, може да им подарите някакъв аксесоар за нея, например контролер. Или пък нова, нестандартна кола с дистанционно, която се намира в кен. На по-големите, също може да подарите таблет, или пък смартфон.

Не е трудно да откриете и направите уникален подарък на близки,  приятели, колеги. Просто трябва да потърсите нещо по-нестандартно и интересно, вместо да отидете в близкия магазин, и да вземете първите ненужни вещи, които са попаднали пред погледа Ви.