Разгледайте обновената виртуална витрина на българския магазин за детски, дамски и мъжки дрехи online Cool Clothes на http://cc-bg.net/. Той предлага всякакви дрехи и аксесоари за всеки стил с акцент върху Аутлет стила, но има и много модели във Винтидж, Бохо, Гръндж, както и в непреходния класически стил.

Тренд 1. Дестинация Шанхай.

Концепцията fusion си поставя за задача да изрази деликатния и многопластов характер на модерната жена, сливайки различните култури по отношение на изкуството и модата. В дизайна на дамско облекло, инспирирано от Шанхай, ударението е върху блестящите контрасти: графични детайли, артистични нюанси и закачливи асиметрии. Белият цвят и многобройните му нюанси са основни в тези колекции, както и неговите релации между ултрафинираните, ярките и натуралните тонове, а платовете са инспирирани от десените на Изтока с рок акценти, завършени от плисе и подвижни украшения – апликации.

Тренд 2. Есенната песен на дантелата.

Обикновено асоциираме този фин и деликатен плат само с топлите месеци, но дойде време да се абстрахираме от този стереотип. За идните хладни дни топ дизайнерите приканват непременно да интегрираме този детайл в облеклото си. Примерно в малка черна рокля, комбинирана със сако или в тъмен панталон за офиса. Valentino и Erdem ни съветват, че така ще изглеждаме подчертано женствени, дори когато летните дни са просто сгряващ спомен.

Тренд 3. Ориенталски вкус.

Тази визия се използва от модерната приказка Хиляда и една нощ. Разкош от сатен и дантела, пискюли, верижки и маслени цветове, както и неописуеми украшения от старо злато с колоритни камъни. Съвременната Шехераза вече нищо не я заплашва и може смело да разказва своите приказки. За начало оставете първите зимни дни да изстудят сладкия шербет и разпуснете косите си. Заслужавате целия този блясък и той много ви подхожда. При обувките никога до сега не са присъствали толкова много бижута. Не е нужно да разказвате нови приказки за нови съкровища – те вече са в краката ви.