Влагата е един от най-сериозните врагове в домовете ни. Тя води успешно след себе си появата на перманентен мухъл, който създава предпоставка за развитието и разпространението на множество болести. Именно поради тази причина, навременното полагане на качествена хидроизолация, би могло да ни предпази от тази неблагоприятна среда за живеене.

Нужна ли е хидроизолацията на покривите?

Един от най-често задаваните въпроси, интригуващ огромна част от населението у нас, е именно хидроизолациите на покривите и дали нейното присъствие е строго задължително. За да бъдем максимално полезни на онези от вас, задаващи си поредица въпроси, то следва да отговорим по възможно най-аргументирания начин.

Присъствието на изолация върху плоските покриви е препоръчително, в случай, че не желаете да се превръщате в собственик на влага и мухъл, разпространяващи се във всяка една част от жилищата ви. Покривните части са пряко изложени на атмосферните води, които достигат до тях, посредством обилните дъждове, снеговалежи и градушки. Ето защо, обръщайки се към екип професионалисти, вие имате възможността да се погрижите пълноценно както за вас, така и за семействата си.

Защо да изолираме мокрите помещения у дома?

Те са постоянно подложени на влага, независимо какъв тип са помещенията, било то перално, баня, тоалетна и други. Въпреки облицовката, която до известна степен ги предпазва, то те изпитват необходимост от допълнителна „грижа“, която да не допуска разпространяването на мухъл до останалите части от дома ни.

Съществуват и по-глобални последици, които се предотвратяват в пъти по-сложно. Тогава, когато влагата достигне до домовете на съседите ни, ние изпитваме вина от това, че им създаваме неблагоприятна обстановка за живеене. Именно поради тази причина, срещата с професионални лица би могла да разреши съществуващия проблем за кратък период от време.

Достига ли влага до основите на дома ни?

Основите на всяка една сграда, независимо дали е жилищна, офис, търговска, административна, държавна и прочие, се нуждаят от поставяне на качествена хидроизолация, която да я предпазва от нахлуването на подпочвените води, на които биват пряко изложени. Те, от своя страна, достигат бавно, но сигурно, като биват придружавани от омразната влага, притежаваща свойството да разгражда многообразието от материали – бетон, камък, дърво и други.

Произхождайки от това, следва да отбележим, че вземането на предпазни мерки в начален етап от време, е възможно най-рентабилната постъпка за всеки един трезвомислещ гражданин. Инвестицията, която следва да бъде направена, ни защитава за в бъдеще, като гарантира дълъг период на експлоатация и спокойствието, от което се нуждаем, за да живеем щастливо и сигурно в нашата крепост – дома ни.

Изолирайте вашия басейн, без да губите излишно време

При строежите на басейни се използват водонепропускливи бетони, които стопират разпространението на водата, с цел дълготраен живот на съоръжението.  Съществуват и други части, например фуги, които приемат ролята на „сводници“ между влагата и изграждащите материали. За да предотвратите това, то от вас се изисква да положите изолация на всяка една част от дома си, която ви застрашава пряко.

Не пестете средства и време, а се отдайте на ремонтните дейности у дома, които са в състояние да ви гарантират щастливи, спокойни и безпроблемни дни. Качественото поставяне на хидроизолация е възможно най-рационалното решение, до което достига човек, с цел осигуряване на благоприятна среда на живот на него и на семейството му.