Когато се заемете с купуването на някакъв вид подови настилки, има някои основни съвети, с които трябва да се запознаете. Те са свързани с неща като ценообразуване, изисквания за поддръжка и издръжливост. След това трябва да изберете материал, който съответства на конкретната ситуация. Това ще гарантира, че вашите подови настилки са рентабилни, устойчиви и могат да издържат на строгите условия на средата, в която се намират.

Ламинираният паркет е издръжлив, евтин и лесен за поддръжка, затова е страхотен за места с висок трафик. Този материал обаче има и недостатъци. Екологичните съображения, както и невъзможността за преустройство на тези подове, кара много хора да се замислят за удачността на закупуването на ламинатни покрития.

Следват редица фактори, които трябва да се вземат предвид, което може да повлияе на общата цена на паркета.

Монтаж

При ламинирания паркет инсталацията обикновено не е сложна. Повечето продукти се предлагат с дизайн тип “клик”, който просто се заключва лесно като детска играчка. Други може да изискват да се използва малко количество лепило, за да се закрепят парчетата. Начинът на монтаж на паркета се отразява на цената, защото може да ви даде възможност да свършите сами работата си, като си спестите допълнителния разход от наемането на професионалисти.

Издръжливост

Когато избирате подова настилка, не е достатъчно да мислите само за разходите по време на монтажа. Важно е да вземете предвид продължителността на живота на материала и колко устойчив ще се окаже в определена среда. При ламинирания паркет трябва да сте наясно, че купувате сравнително временен продукт, който ще се износват през годините и трябва да бъде заменен. Това означава, че паркетът може да не е толкова рентабилен вариант, колкото някои други по-скъпи опции.

Друго нещо, което трябва да обмислите за жизнения цикъл на ламинирания паркет е, че когато материалът трябва да бъде сменен, това става относително лесно. С други продукти може да се наложи да свършите много работа или да наемете изпълнител, за да се отървете от стария под. Докато паркетът може да бъде лесно премахнат, оставяйки подовата повърхност напълно непокътната за по-нататъшна употреба.

Поддръжка

Основното нещо, което трябва да запомните, е, че за материала, който избирате, ще трябва да се полагат грижи с течение на времето. Някои от процедурите за почистване на различни подови настилки, могат да бъдат доста строги и да изискват закупуването на редица специални препарати. За щастие, ламинираният паркет има защитен слой, който всъщност задържа голяма част от мръсотията и остатъците по повърхността му, което го прави лесен за дезинфекция винаги, когато решите, че има нужда.

Почистването на паркет обикновено изисква само да минете с прахосмукачката и след това с влажен моп. При по-интензивно замърсяване може да се използва много мек сапун и воден разтвор. Важно е обаче да не позволявате да се образуват локви от вода, които да стоят на повърхността на ламинирания паркет за продължителни периоди от време, тъй като може да причини повреди по него.

Ламинираният паркет е чудесна настилка, с ниска цена и лесна поддръжка, подходяща за разнообразни пространства. За това ако и вие сте се спрели на тази настилка за вашия дом можете да разгледате каталога с паркети на Лерос на https://leros.bg/продукти/паркети, където ще откриете богат избор от различни цветове, дебелини и размери с гарантирано високо качество от доказани производители.

За статията:
Важни фактори при покупката на ламиниран паркет
Заглавие:
Важни фактори при покупката на ламиниран паркет
Описание:
Ламинираният паркет е издръжлив, евтин и лесен за поддръжка, затова е страхотен за места с висок трафик. Този материал обаче има и недостатъци...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: