Когато си купуваме ново жилище, много често имаме тази дилема – вана ли да сложим в банята или душ кабина? Факторите, които трябва да вземем предвид, са няколко. Така ще знаем, че сме направили най-добрият избор за банята. Ако имате пари и можете да си го позволите, и ако банята ви е голяма – не се колебайте да сложите едновременно и вана, и душ кабина. Така ще задоволите напълно потребностите на цялото семейство.

Душ кабините са все по-модерни и имат много предимства. Те могат да ви спестят много място и много вода. Има ги във вариант затворени или отворени. Има такива, които се поставят директно върху пода и такива, които се слагат върху корито. Някои имат вградени седалки за сядане, функция за масаж на краката, аромотерапия и други. Пазара изобилства от предложения за душ кабини. Освен това, те са изключително подходящи за хора в неравностойно положение, за трудноподвижни хора. Или за такива, които искат един бърз душ, без да хабят много вода. Гледайте кабината да има хидромасаж- това удоволствие си струва.

Ваната пък е идеален избор за семейства с малки деца. А и трябва да знаете, че удоволствието при вземане на вана след напрегнат ден е наистина несравнимо и си струва всяка стотинка. Ваната ще заеме повече място. Но те се предлагат във всякакви форми размери и дизайни. Сложете си вана, само ако наистина ще я ползвате. В това забързано ежедневие е много вероятно да не ви остава време за къпане в нея. Предварително си задайте въпроса каква е вероятността да я ползвате често. Иначе ще имате само луксозен аксесоар.

Безспорно най-добрия вариант е да си купите и вана, и душ кабина. Но затова трябва да имате голяма баня и много пари.

Има и един трети вариант за банята – душ пита. Това също е алтернатива, монтажа се прави на тавана или към душа. Има всякакви форми – кръгли, правоъгълни. Има такива, които светят с цветни LED светлини. Предлагат се с универсални накрайници за лесен монтаж към всеки душ. С душ пита водата тече сякаш вали дъжд, като можете да настроите силна или слаба струя. Тя заема голяма площ и с нея едновренно могат да се къпят двама души.

За статията:
Вана или душ кабина за банята?
Заглавие:
Вана или душ кабина за банята?
Описание:
Когато си купуваме ново жилище, много често имаме тази дилема - вана ли да сложим в банята или душ кабина? Факторите, които трябва да вземем предвид, са няколко.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: