Безспорно Велико Търново е много предпочитана дестинация както от нас, българите, така и от много чуждестранни туристи. Градът е един от големите центровете на България, а същевременно съхранява в себе си голяма част от историята и културата ни. Ето защо е толкова привлекателен за туристи.

В последните години Велико Търново търпи сериозно развитие като един от проспериращите центрове на България в областта на икономика, образование и бизнес, така че спокойно можем да кажем, че отлично съчетава в себе си историята с модерното, миналото със съвремието и дори бъдещето.

Като проспериращ и голям град на България, а също и като културно-исторически център, Велико Търново е град, в който е необходимо да има развитие във всяко едно отношение. А и богатството на история, което привлича туристите предполага наличието на много хотели във Велико Търново. По традиция, най-често срещаните хотели в града вероятно са малките и уютни хотелчета, които предразполагат туристите със спокойствието, което излъчват и осигуряват. Предимството на тези малки хотели във Велико Търново е това, че те най-вече се намират в исторически и автентично запазени области на града, така че атмосферата в и около тях е много различна от останалите части на града.

Все пак, не бива да подценяваме и функциите на града като бизнес и икономически център. Именно те са предпоставка за наличието и на друг вид хотели във Велико Търново – по-големите, например като хотел „Панорама”. Намират се в централните части на града, имат голям капацитет и са подходящи най-вече за провеждане и организиране на различни мероприятия, а  не толкова за почивка и отмора.

Добре е, когато избираме хотел, в който да отседнем, преди това да сме наясно по какви причини отиваме там, така че да съумеем да открием най-подходящото за нас място. Безспорно хотелите във Велико Търново са много и разнообразни, така че ни предлагат всякакви възможности и удобства, независимо от целта на нашето посещение. И все пак, най-лесният и бърз начин за търсене на хотели във Велико Търново, а и където и да е, е търсенето в интернет. Там има безброй статии и уеб страници, в които можем да потърсим информация за хотелите, да проверим какво ни предлагат, а също да прочетем и мнения на туристи, отсядали вече там, така че да имаме не само рекламното, но и обективното мнение за ситуацията.

Велико Търново е омагьосващ град, завладяващ с хората, с културата си, с историята, която съсредоточава в себе си  и с възможностите, които предоставя на жителите и туристите. Несъмнено си струва да бъде посетен, да бъде усетена специфичната му атмосфера.