За да изберем подходящ бебефон ще трябва доста да се разтърсим из онлайн детските магазини и да се надяваме, че ще вземем най-доброто на добра цена. Несъмнено, най-добрите модели бебефони, са тези предаващи едновременно видео и аудио сигнал в реално време или така наречените видеофони. Видеофонът позволява освен да чувате детето си, и да го наблюдавате, което придава много по-голяма сигурност и спокойствие у всяка майка.

Разликата между обикновения аудио-дигитален бебефон и видеофона е огромна, но може да се оцени само след като сте използвали първо модела без видео връзка, и след това, този с видео предавател. 17 от 20 запитани майки подкрепят напълно избора на видеофон, пред това да използвате и да се надявате единствено на предавания звук от обикновенния бебефон.

Чрез видеофон вие ще си осигурите допълнително време за вас, тъй като ще можете спокойно да оставите детето само в стаята и да го наблюдавате дистанционно през видеофона. Благодарение на модерните технологии е възможно дори да чувате дишането на детето, като се усеща, кога детето е напрегнато и кога спи спокойно и нормално.

Цените на този тип бебефони разбира се е значително по-голяма от тази на бебефоните с аудио предавател, но тъй като ще го използвате поне няколко години и след това имате възможност да го продадете, цената не трябва да ви спира. Знаете, че много често малките деца проплакват докато спят и ако разполагате само с аудио бебефон, ще трябва при всеки подобен звук да тичате до другата стая, а чрез видео сигнала това няма да се случи. Друг момент е, че честото наблюдаване на детето може да го събуди, тъй като децата спят леко и дори лекото отваряне на вратата може да наруши съня им.

Повечето бебефони с видео сигнал се предлагат да работят нон стоп на ток, с възможност за поставяне и на батерии, затова не трябва да се притеснявате, ако случайно токът спре.