За да бъде по-впечатляващ интериора на дома, можете да направите подобрения по интериорните врати. Новият дизайн на интериорните врати може да направи много за трансформиране на общото въздействие на дома или настроението, царящо в дадена стая.

Лесна употреба

Стандартно вратите се отварят или само навътре, или само навън. Не мислите ли, че е неудобно? Няма ли да се чувствате по-комфортно, ако пантите на вратите в дома могат да се направят да се отваря в две посоки – навън и навътре? Интериорните врати, отварящи се и в двете посоки са не само стилни, но могат да бъдат ползвани по-лесно и от хора, претърпели инцидент или от хора с увреждания.

Освен с врати, отварящи се и в двете посоки, добра идея за дома са и плъзгащите интериорни врати. Малко хора монтират плъзгащи се врати другаде, освен в банята или дрешника, но няма правилник, който казва, че в хола, спалнята или кухнята не може да бъде монтирана плъзгаща врата. Плъзгащите интериорни врати могат да помогнат да се слеят две отделни стаи в едно по-голямо пространство. Предлагат се в разнообразие от модели и стилове, включително от дърво, метал и стъкло.

Светлина

Светлината трябва да бъде навсякъде в дома и да прелива от стая в стая, носейки със себе си топлина и положителна енергия. Използването на големи прозрачни зони по вратите, независимо дали са от пластмаса или стъкло, ще направи дома по-светъл и обаятелен. Цветното стъкло пък ще създаде красиви пъстри зони по интериора.

Ако предпочитате да привлечете вниманието на гостите си и да ги очаровате, то най-добрият начин е да експериментирате. Ленти от цветно стъкло могат да се поставят по вратите. Стъклото може да бъде гравирано с цветни или монохромни дизайни, които да подчертават останалия интериор. Метални акценти могат да се използват самостоятелно или в комбинация с други елементи отразяващи модерната естетика. Предпочитан от интериорните дизайнери е и бамбукът правещ интериорните врати по-земни.

Още полезна информация може да намерите на: http://www.beautymake.bg/Interiorni-vrati.html