В днешно време звездите от модната, филмовата и музикалната сцена, както и спортистите са модел за подражание на милиони хора по света.

По тази причина големите производители на парфюми са се насочили към тях, за да рекламират и промотират най-новите си парфюмни аромати. Звезди като Джъстин Тимбърлейк, София Вергара, Ева Лонгория, Том Круз, Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Бионсе, Шакира и Кейти Пери са рекламни лица на редица парфюмни гиганти, като Диор, Долче и Габана, Булгари, Версче.

Оригиналните парфюми заемат голяма част от живота ни. В съвремието няма как човек да се появи на бар, вечеря, бизнес обяд или на среща с любим човек, без преди това да е добавил стил и очарование на тялото си чрез оригинален парфюм.

Марковите парфюми придават на човек стил, класа и подчертават неговия характер. Комбинацията от звездна реклама и нуждата на всеки от нас да се изрази по най-добрият начин, правят така, че много младежи си купуват парфюм любим и на Джъстин Тимбърлейк. Той е с дървесен аромат, мистичен и загадъчен, а това допада на редица младежи между 18 и 25 години. Анджелина Джоли пък вдъхнови много дами да използват унисекс парфюми. Такъв е нейният любим аромат, а това допадна и на много дами, които искат да изглеждат едновременно нежни и стилни.

Пътят, който трябва да измине един марков парфюм от завода до ръцете на звездите е дълъг. Големите производители не спират да експериментират с различни аромати от цветя, билки и масла, точно както са правили древните химици в Египет. Когато точната комбинация е на лице, парфюмът бива затварян в луксозно шишенце, а също така преминава и през обострения нос на парфюмерист. Тези хора преминават през сериозен тест за обонянието си, като в един момент през обучението си те трябва да назоват всички 250 нюанса от ухание, което им е дадено. Накрая оригиналните парфюми стигат до ръцете на звездите, а от там по най-бързият начин достигат и до хората, за да им се наслаждават.