Желанието и стремежът на всяка жена да бъде красива, с привлекателна външност са съвсем нормални и естествени. Те датират от дълбока древност и ще съпътстват жената, докато съществува живот на Земята. Хубавият външен вид поражда добро самочувствие и оптимизъм, а това влияе благотворно върху дейността и състоянието на почти всички системи и органи на човешкото тяло.

Всекидневният масаж на лицето има голямо значение за състоянието на кожата на лицето. Той спомага за изглаждане на бръчките и правилно нанасяне на крема сутрин или вечер.

Започва се с потупване на кожата, което се извършва с краищата на четирите пръста на всяка ръка, като с дясната ръка се потупва дясната половина на лицето, а с лявата – лявата му половина. Потупването около очите се извършва така, че ударите на пръстите да следват бързо един след друг.

След това се пристъпва към поглаждането на кожата, което се извършва в следните комбинации:

  1. С краищата на третия и четвъртия пръст се поглажда челото по посока от веждите към окосмената част на главата като с дясната ръка се поглажда дясната половина на челото, а с лявата ръка – лявата му половина.
  2. С краищата на втория и третия пръст леко се поглаждат горните части на бузите по посока от върха на носа към слепите очи.
  3. С дланната повърхност на втория и третия пръст се поглаждат средните части на бузите от средата на горната устна по посока на ушите.
  4. С дланната повърхност на пръстите на двете ръце се поглажда леко долната част на бузите и брадичката по посока от средата на брадичката към ушите.

Всяко движение се повтаря четири-пет пъти.