Много хора погрешно считат, че пресата за коса играе единствено ролята на уред, с който да могат ежедневно да изправят косата си. Действително, това е едно от основните предназначения на предлаганите преси за коса, но „основно” не означава „единствено”. Така например пресата за коса може да се използва и за оформяне на сексапилни и закачливи, но едновременно с това леки и раздвижени къдрици.

Разбира се, ефектът е по-краткотраен, отколкото ако използвате препарат за накъдряне или ролки, но за сметка на това с преса за коса се постига много по-лек, ефирен и раздвижен ефект, което е трудно постижимо и почти невъзможно с други средства. Освен за изправяне и накъдряне, обикновената преса за коса може да играе ролята и на ваш личен домашен стилист, който да поддържа извивките на краищата и бретона в желаното положение.

Удобството да носите пресата за коса навсякъде

Знаете колко е неприятно, когато оформите добре изглеждащ и секси бретон, но в резултат от вятър, по-влажно време, носене на шапка или поради някаква друга причина стане така, че първоначално привлекателния бретон се превърне просто в кичур висяща или още по-лошо – изкривена и сплетена коса. С преносимите преси за коса, които вече лесно могат да се открият навсякъде, този проблем повече няма да съществува. Така например една малка преса за коса от най-ново поколение може чудесно да се побере дори и в не голяма дамска чанта, при това без да ви тежи или да създава някакво, каквото и да било, неудобство. Обикновено тези преси се предлагат в стилен и малък елегантен термоустойчив калъф, а в чантата винаги щ се намери едно малко крайче, на което да го поставите с лекота.

Пресата за коса като заместител на машата

Преди години беше много модерно момичетата и жените да оформят закачливи къдрици с маша. В наши дни ролята на машата на практика е иззета от пресата за коса. В действителност, двата уреда не са напълно идентични, но до голяма степен са все пак взаимозаменяеми. Така например една от основните разлики е, че машата е предназначена основно за къдрене и на практика няма как да изправите косата с класически уред от този тип. При пресата обаче целта е по-скоро да можете да изправяте косата, а ако се случи така, че да се нуждаете и от къдрици – добре дошло, вашето приспособление ще се справи и с тази задача.

Пресата за коса е едно изключително удобство за всяка жена. Тя е компактна, не е скъпа (поне в повечето случаи), не се разваля толкова често, колкото други уреди и ще ви улесни силно в ежедневния живот и грижите за косата, спестявайки ценно време и усилия.