Красота и Мода

Защо да се спрете на марков часовник Casio

Защо да се спрете на марков часовник Casio

Casio е фирма, известна в цял свят като производител на здрави и качествени часовници.

Фирмата касио съществува от края на 40-те години, създадена в най-източната страна – Япония. Когато фирмата стартира, тя прави табакери. Благодарение на това производство Касио стават разпознаваеми от хората. След като вече са станали популярни, те вземат решението да щурмуват и пазара на часовници. С това производство сега Casio е фирма, известна в цял свят като производител на здрави и качествени часовници. Casio обаче трябва да се борят с швейцарските марки часовници на пазара, затова кварцовите часовници им да се справят с конкуренцията на швейцарците.

Кварцовият часовник, създаден от касио докарва почти до фалит швейцарските часовникари. Касио не са много доволни от успеха си, те могат и още, затова реализират и часовници с мъничък калкулатор. Благодарение на него, те отстраняват швейцарските фирми.
Изключително бързо в Япония, часовник-калкулатор става най-искания марков часовник.

Касио нарочно изчакват известно време, за да обхванат голям брой клиенти, и за да не ги забравят, пускат на пазара нов вид часовник на световния пазар – часовник с аларма. Този вид часовници касио развива и до ден днешен, почти няма модерен часовник на японците, без да има аларма-будилник. За да продължават да са номер едно касио не изневярява на себе си, и добавят нови екстри в часовниците си. Това са добавки като алтиметър, термометър, барометър, хронометър, и разни подобни.

Касио сега може да задоволи всеки вкус. Произвеждат продукти за всекидневието за децата, за жените, за спортисти, за бизнесмени, за мъжете, и за всеки искащ техните продукти. Днес Casio предлага много голям избор от модели часовници, най-гледаните модели са: Casio Edifice, Casio Pro Trek, Casio Beside, Casio Sport, Casio Baby-G, Casio Wave Ceptor, Casio Sea Pathfinder, Casio G-Shock, Casio Shine. Casio продават и още модели, но не са толкова познати в България, именно затова няма да ги изреждаме. Тази си популярност, Касио дължат на отличното си качество на техните продукти, ето затова те са това което са. Casio се търсят много и в родината ни, почти няма часовникар, които да не ги продава.

2 коментара

  1. Mitko Paunkov

    Casio безспорно са добри часовници, но чак да докарват швейцарските до фалит е малко преувеличено.

  2. Trimset

    Напротив Митко Паунов,
    Това е факт, през онези времена след като Касио пускат кварцовия часовник доста швейцарски марки едва оцеляват.

Остави мнение

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Приятели: Кулинарни рецепти

Партньори|Sitemap