Повечето от нас, какъвто и размер или форма да имаме, бихме искали да притежаваме елегантен и красив силует. Особено разочароващо е, когато бельото ни създава неравности под дрехите, които ние всъщност нямаме. Това най-често се наблюдава при сутиените. Ето и някои от често срещаните причини:

Преливане на чашката 

Преливането на чашката се случва, когато размерът на чашката, който носите, е твърде малък за вас. В професионалния свят на производителите на дамско бельо този ефект се нарича „двойни гърди“. Преливането е най-видимо, когато отгоре носите по-тесни дрехи или такива, които описват тялото.

Има лесно решение за това – изберете чашка с по-голям размер. Гръдната ви тъкан излиза от чашките на сегашните ви сутиени, защото просто няма достатъчно място за бюста ви. Друго решение на този проблем е изборът на сутиен с по-висока чашка. В случая той ще придържа гърдите ви много по-добре, отколкото който и да е сутиен с по-плитки чашки.

Неправилни чашки 

За разлика от сутиените без подплата, които прилепват страхотно по тялото ви, тези с подплънки поддържат добрата форма и добрия външен вид на бюста  – така че ако чашките ви не са добре подредени в гардероба , те вероятно няма да опишат по най-елегантния начин формите на  тялото ви.

Ако чашките са деформирани, изперете сутиена и след това ги оформете, докато е още влажен. Това е добре да се направи преди да го прострете. За съжаление чашките обикновено се оформят със специални машини, които използват топлина и натиск, за да ги „щамповат“ в определена форма. Затова понякога може да бъде изключително трудно, дори невъзможно, да оправите големи вдлъбнатини с голи ръце.

За да избегнете повреда на този вид чашки, на първо място ги перете ръчно и ги сушите в сушилня. Оформете ги докато са влажни, както обяснихме по-горе, и след това подрете сутиените си в чекмеджето, така че чашките им да не се смачкват.

Ластичната лента на сутиена ви е твърде стегната

Ако сутиенът ви се впива отстрани или отзад и създава дълбоки следи, това означава, че е твърде малък по отношение на обиколката под гърдите. Трябва да го чувствате твърд, но не трябва да е толкова стегнат, че да ви бъде неудобен или да води до протриване. Опитайте с по-голям размер на лентата, но се уверете, че тя все още лежи хоризонтално, толкова стегнато около тялото ви, колкото е необходимо. Това е от съществено значение за добрата опора.

Стягащи и убиващи презрамки, впиващи се в кожата  

Имате неравности и по вашите рамене? Презрамките, които се врязват в тях, често са резултат от твърде голяма лента. Лентата сама по себе си не предлага достатъчно удобство и комфорт, така че може да пристегнете презрамките допълнително, за да компенсират. Докато скъсяването им може да повдигне гърдите ви до известна степен, прекомерното стягане може да доведе до особен дискомфорт и да остави следи по кожата. Трябва да можете свободно да поставите пръст или два под презрамките на рамото си. Ако не, коригирайте ги да бъдат по-дълги. Уверете се обаче също така, че лентата на сутиена ви не се извива нагоре по гърба. Ако това се случи – опитайте да намалите размера.

Както при лентите за сутиени, презрамките също могат да се врежат, когато са твърде тесни. Това се отнася най-вече за дамите с по-едър бюст, тъй като гърдите им тежат повече. По-широката каишка разпределя това тегло върху по-голяма повърхност.

Залагайте на качественото бельо и грижите за него

Независимо дали пазарувате нови сутиени за ежедневно ползване или луксозно бельо за специални поводи, винаги е добра идея да потърсите и второ мнение. Знаем колко е трудно да намерите сутиени, които да пасват добре на тялото ви и да се чувствате добре в тях, особено когато ги избирате сами. Ако някога сте се чувствали несигурни относно размера на сутиена си или просто не знаете къде да отидете, за да намерите добри сутиени, време е да позволите на консултантите да ви помогнат.

Много специализирани бутици за бельо предлагат бра-фитинг консултация. Техните експерти ще премахнат болката и разочарованието от пазаруването на този вид артикул и ще свършат цялата работа вместо вас. Още по-добре, тяхното познаване на продуктите може да ви спести време и пари. Освен това те знаят къде се “крият” всички най-добри сутиени.

Приятно пазаруване!

За статията:
Защо сутиените ми изглеждат неравномерно под дрехите?
Заглавие:
Защо сутиените ми изглеждат неравномерно под дрехите?
Описание:
Повечето от нас, какъвто и размер или форма да имаме, бихме искали да притежаваме елегантен и красив силует. Особено разочароващо е, когато бельото ни създава неравности под дрехите
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: