Или как тайно танцувам по нервите на свекървата

Винаги ми е било трудно да разбера този тип хора, но живота обича да ни поднася срещи с типажите, които не са ни по вкуса.
С Жоро имахме връзка от няколко години и когато приех предложението му за брак си казах, че щом обичам този човек, то трябва да го приема с недостатъците му – скъпата свекърва и двете му сравнително поносими по-малки сестри.

Майка му винаги ме е дразнела с въпроси и изказвания, но след като се оженихме нещата започнаха да стават даже по-неприятни. Тя трудно понасяше, че за разлика от нейните мили близначки с които бяхме почти на една и съща възраст, аз бях успяла с образованието и имах хубава работа.

По-малките сестри на Жоро бяха добродушни същества, но имаха своите особености и от там несполуки в живота. Едната беше твърде мързелива за да завърши и във втори курс се беше отказала от университета, другата с която си приличаха визуално като две капки вода беше завършила с висок успех, но за нея с това образование трудно можеше да се намери достатъчно престижна работа. И така момиченцата на мама си стояха често вкъщи без пари, защото едната работеше в магазинче на 4 часа за мизерна заплата, а другата като твърде квалифицирана изобщо не работеше. Даже гаджета си нямаха съкровищата на мама!
На фона на тях аз бях толкова дразнещо успяла, а и с тези нови дамски чанти

Преди да се оженим често получавах от свекървата комплименти колко добър избор на чанта съм направила и как тази не я била виждала до сега, а била толкова красива.

Признавам, малко съм пристрастена към хубавите дамски чанти и направо съм си събрала колекция от тях, но винаги съм намирала начин да си ги купя сама даже преди да започна тази работа на добра заплата.

Сега вече усещах, че съм направо дразнеща за свекървата с моите чанти. Нейните драгоценни момичета заслужаваха поне същото и повече даже, а аз – една чужда жена, така нагло се кипрех с нови придобивки, та и тя даже нямаше как да се заяде с мен, защото знаеше, че парите за чантите не са дадени от нейния син. Коментарите й бяха доста хапливи понякога, но аз запазвах самообладание и не пропусках да й се похваля с поредната нова чантичка от ShopZone.bg след аванс или заплата.

Не обичам да съм в конфликт с хората, но понякога виждаш, че няма как да се разбереш с ограничен човек и ти остава само удоволствието да го дразниш с нещо.

Късметлийка съм все пак за няколко неща: не живеем под един покрив със свекървата, мъжът ми не е мамино синче и въпреки, че я уважава не я слуша какво говори прекалено, с момичетата се разбираме прилично.

Мога да взема и за тях подарък дамски чанти от време на време без да усещам завист и неприязън, но няма как да кажа същото за свекървата.
Това остава повече неин проблем, аз винаги ще бъда чужд човек за нея, но не съм убедена, че искам да го променя.