Радваме се на последните слънчеви лъчи и въобще не се замисляме, че зимата чука на вратата. Улисани в ежедневието и работата съвсем ще забравим да плануваме зимната си почивка. Сега е момента да проучим предлаганите оферти за Банско и да изберем най-подходящата за нас.

Стане ли въпрос за приятна зимна ваканция, една от най-предпочитаните дестинации е Банско. С чудесното си географско местоположение и благоприятния си климат, Банско е курортът, който предлага най-добри условия за любителски или професионален зимен спорт. Зимното селище разполага с над 70 километра ски писти, подходящи за практикуването на редица зимни забавления.

По-голяма част от трасетата са оборудвани с машини за изкуствен сняг. В Банско има няколко седалкови лифта с различен брой места, както и кабинков лифт. Ако никога не сте се возили на кабинков лифт, то не пропускайте тази възможност. Това е едно невероятно изживяване както за малките, така и за големите.

Местностите, над които преминава трасето са невероятно красиви, гледките – уникални и неповторими. Ще забравите за ежедневието и еднообразието, ще се заредите с енергия и ще се насладите на всеки един миг. Вековни дървета, поляни и реки са само малка част от природата, до която ще се докоснете. Пред Вас ще се разкрият величествените върхове на Пирин и най-добрите ски писти в България. Кабинковият лифт има три станции – начална, междинна и последна станция.

В близост до последната станция се намира хижа Бъндерица, къде може да се отседне и нощува. От хижата започват различни пешеходни маршрути. В близост се намира и Байкушевата мура – най-старото дърво в България. 

Най-често практикуваното зимно хоби е карането на ски. Независимо дали сте професионалист, любител или начинаещ, ще откриете своето място в планината и ще се забавлявате. В курорта се предлага ски оборудване и принадлежности за туристи, които не притежават собствено. Осигурени са ски учители, който ще ви въведат в света на белите спортове и ще се погрижат за вашата безопасност.

Друг набиращ популярност спорт е сноуборда. Той е за любителите на екстремните забавления и адреналина. Той е алтернатива на летния си вариант – скейтборд. 

Спускането с шейна също е едно незабравимо преживяване. То е много по-безопасно и е подходящо за начинаещи спортисти или туристи, които за първи път се отдават на белия керван. 

В курорта може да наемеш и да се повозиш и с моторна шейна, която ще ти помогне да разгледаш голяма част от ски трасетата и да се полюбуваш на планинските преходи.

Ако все пак дори най-лесните и безопасни зимни спортове Ви се струват неподходящи, то тогава може да се отдадете на обикновени детски забавления. Една от най-забавните и разтоварващи игри е боят със снежни топки. Не изисква никаква предварителна подготовка, освен топли дрехи и голяма компания. Заредете се с добро настроение и точна ръка, а смехът и забавлението са гарантирани.

Направата на снежен човек е друго неангажиращо занимание. Може да вложите фантазия и да си направите истински голям снежен човек с шал и шапка, морковен нос, черни очички и копчета на палтото. Не забравяйте и метлата.

Или пък просто да си направите снежни ангели, спомняте ли си ги? Едно от най-истинските и непринудени детски забавления – лягаш в снега и размахваш ръце и крака. 

Каквото и забавление да изберете, най-важното е да се забавлявате!

За статията:
Зимни забавления в Банско
Заглавие:
Зимни забавления в Банско
Описание:
Стане ли въпрос за приятна зимна ваканция, една от най-предпочитаните дестинации е Банско. В Банско има няколко седалкови лифта с различен брой места, както и кабинков лифт.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: