97% от потребителите използват онлайн медии преди да направят покупки от местен бизнес, сочи проучване на изследователската компания BIA/Kelsey. Ако вашият бизнес има повече от една локация, всичките те трябва да бъдат видими за потребителите. Вие ще откриете ползите от локалното търсене.

Дори не можете да си представите колко много местни бизнеси с повече от една локация не са оптимизирани правилно. Много големи компании правят маркетинговата грешка да отделят онлайн усилията си от физическия адрес на бизнеса си. По този начин те пропускат много възможности на местно ниво, само защото не се класират добре в местното търсене. Това са пропуснати ползи за компаниите. Проста проверка в локалното търсене показва, че колкото е по-голяма компанията, толкова са по-големи пропуските. Примери за това са Home Depot, Lowes, Best Buy, Staples, Office Depot, RadioShack, Macy’s, Coach, Payless Shoes, PacSun, Michael’s, CPK, Papa John’s и т.н.

Възможности за ръст на приходите

Акционерите на такива компании често остават в неведение за тези възможности. Те продължават да се държат сякаш локалното търсене не съществува. Докато печелят, те живеят две години назад онлайн. Това е невероятен феномен.

Местните бизнес обяви с мнения, карти и снимки вече отвеждат на върха на органичното търсене. Само си представете колко можете да загубите, ако нямате посочен адрес и телефон на всеки свой обект, който да излиза в локалното търсене. Това важи и за малките бизнеси и тяхното локално търсене.

Стъпка №1: Определяне на възможностите на местния пазар

На първо място трябва да намерите възможностите на местния пазар. Трябва да създадете списък на всичките локации на своя бизнес. Изследвайте кои са най-търсените ключови думи във вашия бизнес, за да се изкачите в локалното търсене. Изчислете местния обем на търсене в търсачките. Изчислете вашия пазарен дял, като процент от продажбите. Определете каква е вашата средна стойност на поръчката. Това са показатели, които ще ви дадат ясна представа къде можете да очаквате да попаднете в локалното търсене.

Стъпка №2: Оптимизирайте своите бизнес обяви за точност и съвместимост

Вашият бизнес трябва да има регистрации в Google+ Local, Yahoo! Local и the Bing Business Portal. Информацията на тези места трябва да е точна и коректна. Всеки ваш отделен обект трябва да има отделен профил на тези места. Това ще изиграе много голяма роля в оптимизирането на вашето локално търсене. Изключително важно е да посочите име на бизнеса си, точен адрес и стационарен телефон.

Можете да подсилите вашите обяви с толкова информация, колкото можете да се сетите. Можете да добавите начини за плащане, снимки, карти, упътване за вашата дестинация и т.н. Тези данни ще бъдат много полезни на вашите потребители, освен това ще ви помогнат да се класирате добре в локалното търсене.

Добре е да оптимизирате и така наречените „непотърсени страници”. Това са записите, които са били направени за вашия бизнес от справочници като YellowPages. Проверете дали данните ви са правилни.

Стъпка №3: Оптимизиране, публикуване и дистрибуция

Почти всички данни, които са предоставени от клиенти или доставчици на услуги, не са оптимизирани за локално търсене. Трябва да бъдете в състояние да оптимизирате и да актуализирате данните ежедневно или ежеседмично. Вие трябва да сте точни с текущи промени на данни за местоположението, нова информация за магазини, работно време и почивни дни. Това ще се отрази много добре на локалното търсене за вашата фирма.