През най-горещата част на лятото е особено важно да използвате максимално всяка капка вода.

С толкова много налична информация може да бъде предизвикателство да се отдели фактът от измислицата.

Ето най-големите грешки, които се правят при поливането на растенията в градината:

Мит: Растенията се нуждаят от 5 литра вода седмично

Въпреки че препоръката “5 литра на седмица” често се цитира като правило, истината е, че растенията варират значително в нуждите си от вода, споделят от сайта за напояване Би Ел Агро

Младите разсад и новозасятите растения, имат ограничена коренова система и се нуждаят от постоянно снабдяване с влага, така че може да се нуждаят от ежедневно поливане, ако времето е слънчево и горещо.

От друга страна, установените дървета и храсти може да се нуждаят от допълнително поливане само по време на продължителни сухи сезони, тъй като имат по-обширни коренови системи.

Количеството вода, от което се нуждае растението, зависи от редица фактори, включително вида на растението, неговия стадий на растеж, вида на почвата, времето и времето на годината.

Мит: Надземното поливане в слънчев ден може да изгори листата

Има добри причини да избягвате да поливате растенята в градината си в слънчев следобед, но причиняването на обгорели листа не е една от тях.

Митът, че водните капчици действат като мънички лупи и изгарят листа от растения, всъщност няма основание и всеки, който е излизал на слънце, след като е бил в морето, разбира, че водата се испарява за секунди.

Щетите по листата могат да бъдат причинени от всякакви неща, включително:

-а твърде много или твърде малко влага на почвата
изгаряне на тор от неправилно разреден синтетичен тор
-инсект или болестни проблеми
-подобни условия като вятър или студ

Мит: растенията, устойчиви на засушаване, не се нуждаят от поливане

Много млади растения са загинали, защото тези “устойчиви на суша” растения не са получавали достатъчно вода по време на засаждане и през първия си сезон на растеж.

Растенията се нуждаят от постоянно снабдяване с вода през първия си вегетационен период, докато корените им не израснат в околната почва.

От Би Ел Агро още споделят, че трябва да ги поливаме, дори и когато те пораснат и си мислим, че обичат сухото.

През втория и следващите вегетационни сезони растенията, устойчиви на суша, могат да се нуждаят от допълнителна вода само по време на продължителни сухи магии. Имайте предвид обаче, че това, че едно растение е устойчиво на суша, не означава, че не се справя по-добре с редовното снабдяване с влага.

За статията:
5-те най-чести грешки при поливането в двора
Заглавие:
5-те най-чести грешки при поливането в двора
Описание:
През най-горещата част на лятото е особено важно да използвате максимално всяка капка вода. Ето най-големите грешки, които се правят при поливането...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: