Не може да си позволите всички хранителни добавки, които се продават по магазините. Списъкът в тази статия ще ви помогне да избирате разумно.

Добавки за културизъм

Без съмнение може да увеличите мускулите си просто чрез правилното хранене и вдигане на тежести, но наистина за да увеличите вашия растеж, е неизбежна употребата на хранителни добавки. В тази връзка ние сме съставили кратък списък на най-добрите хранителните добавки, с които ефективно да увеличите мускулите си и да спестите парите си. Те са изброени по ред на значимост с цел да помогнат за закупуването им според вашия бюджет.

Хранителни добавки 1. Суроватъчен протеин на прах.

Който и фитнес инструктор да попитате, ще ви каже че това е безспорно най-важната хранителна добавка, защото се усвоява бързо и изгражда мускулите. Взимайте 20 грама протеин на прах 30 минути преди тренировка и 40 грама след тренировка.

Най-добре е да изберете хранителна добавка, която съдържа суроватъчен протеин хидролизат или сутоватъчен протеин изолат. Може да намерите най-качествените подобни добавки в Спортен склад.

Хранителни добавки 2. Казеин.

Casein винаги е играл втора цигулка поради много бавния темп на храносмилане, но това го прави идеален, когато се взима преди лягане, тъй като предотвратява разграждането по време на сън.

Хранителни добавки 3. Разклонени аминокиселини.

Това са най-важните аминокиселини за човешкото тяло. Много полезни хранителни добавки за възстановяване и отпочиване на мускулите и тялото. Може да взимате 5-10 грама на закуска, преди и след тренировка.

Хранителни добавки 4. Бета–аланин / Carnosine.

Изследванията показват, че когато мускулите са с по-високи нива на карнозин, те имат повече сила и издръжливост. Carnosine повишава слабостта на мускулните влакна да се свиват с повее сила и да го правят по-дълго без умора. Няколко проучвания съобщават за повишаване на мускулната сила и мощ в спортисти, които приемат бета-аланин.

Приемайте 1-2 грама бета-аланин или карнозин непосредствено преди и след всяка тренировка, в допълнение към вашите шейкове и креатин.

Хранителна добавка 5. Азотен бустер.

Азотният оксид (NO) е молекула, която участва в множество процеси. Има способност да разширява кръвоносните съдове, което позволява повече приток на кръв към мускулите за засилена доставката на кислород, хранителни вещества, анаболни хормони и вода. Това ви дава повече енергия по време на тренировка, както и по-добро възстановяване на мускулите и растеж след тренировка.

Взимайте азотен бустер 3-5 грама аргинин под формата на L-аргинин, аргинин алфа-кетоглутарат, аргинин етил естер или аргинин малат. Също така, помислете НИКАКВИ бустери, които предоставят.

Хранителна добавка 6. Глутамин.

Тази аминокиселина е един от любимите на културисти в продължение на десетилетия. Глутаминът осигурява многобройни ползи, като например подпомагане на мускулния растеж, чрез повишаване на нивата на левцин в мускулните влакна, за да помогнете на намаляване разграждането на мускулите и укрепване на имунната система.

Глутаминът се приема преди тренировка и може да спомогне за намаляване на мускулната умора и повишаване на нивата на хормона на растежа. В допълнение, последните изследвания показват, че глутамин също може да играе роля при загуба на мазнини, чрез увеличаване на количеството на изразходените калории в покой и по време на тренировка.