Следвайте тези съвети и ще имате спокойна и красива кожа

Мислите ли, че вашата кожа се бунтува, когато опитвате да й прилагате нов продукт или скраб? Научете се как да глезите вашата кожа и да избягвате често срещаните дразнители, за да бъде тя бляскава и здрава.

Съвет 1. Винаги тествайте преди да нанесете нов продукт

Преди да използвате нов козметичен продукт винаги правете тест на малък незабележим участък от кожата, например зад ухото. Изчакайте най-малко 24 часа за признаци на дразнене, зачервяване или други кожни проблеми. Ако кожата ви е свръхчувствителна, повторете този тест върху участък до окото си. Ако всичко е наред, чак тогава можете да прилагате продукта на вашето лице.

Съвет 2. Не купувайте хипоалергенни продукти

Вие сигурно често сте чували, че хипоалергенните продукти са най-добрите приятели на чувствителната кожа. Но това съвсем не е така, защото невинаги имената на продуктите и техните съставки са подходящи за вашата чувствителна кожа. Не бива да купувате козметика на сляпо. Точно за това специалистите препоръчват употребата на професионална козметика за чувствителна кожа с доказано немско качество, каквато можете да откриете на http://beautyforce.bg/тип-кожа/чувствителна-кожа. И все пак не забравяйте, какво ви посъветвахме по-горе, ако ще използвате нови продукти.

Съвет 3. Винаги овлажнявайте вашата кожа

Чувствителната кожа е още по-уязвима и за нея е необходимо да полагаме много грижи. Вие трябва да я хидратирате добре и сутрин и вечер, за да я предпазите от загуба на вода. Така вие ще поддържате една бариера спрямо факторите на околната среда, като замърсяването и климатичните условия.

Съвет 4. Винаги четете етикетите

Търсете професионална козметика, в която няма аромати, парабени и консерванти, които са най-честата причина за възникване на раздразнения и обостряния по кожата. Колкото по-кратък е списъкът на съставките, толкова е по-добре за вашата чувствителна кожа. Колкото по-голям е списъкът със съставки и е сложна формулата, толкова по-вероятно е да има там дразнител за вашата кожа.

Съвет 5. Измивайте кожата си разумно

Вашата кожа е замърсена и имате запушени пори, но не измивайте кожата си повече от 2 пъти на ден. Изберете почистващ препарат подходящ за вашия тип кожа и не много лек, за да можете без търкане да премахнете грима и остатъчната мръсотия. Бъдете много внимателни, подсушете кожата си и веднага нанесете професионална козметика с хидратиращо действие за максимално усвояване.

Съвет 6. Оставете кожата да си отдъхне

Чувствителната кожа лесно се претоварва, затова е най-добре вашите продукти за ежедневна грижа за нея да бъдат прости. Всичко, от което тя наистина се нуждае, е: нежен почистващ препарат, овлажнител и продукти със слънцезащитен фактор.

Съвет 7. Избирайте козметиката внимателно

Вие не бива да ходите без грим, само защото кожата ви е чувствителна.

Следвайте тези 4 съвета:

  • Използвайте минерална пудра – голяма част от тях са свободни от консерванти и изкуствени оцветители, нека е на силиконова основа, за да намали вероятността от дразнене.
  • Избягвайте водоустойчива спирала – защото за нейното отстраняване ще са ви необходими силни почистващи препарати.
  • Използвайте молив за очна линия, а не течност – защото течната очна линия често съдържа латекс и това може да предизвика реакция.
  • Изхвърлете старата козметика – тя може да е причина за нежелани реакции по вашата кожа и не забравяйте да почиствате редовно четките й.

Съвет 8. Използвайте винаги слънцезащитни продукти

Чувствителната кожа е изключително сензитивна към слънцето. Носете слънцезащитни продукти целогодишно със SPF 30 или по-висок, за да предпазите кожата си от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи. Избирайте слънцезащитна професионална козметика с физически активни съставки, като например цинков оксид и титанов диоксид, с които е по-малко вероятно да се предизвика реакция от химически слънцезащитни продукти, като оксибензон.