В началото на всяка година съществена част от световното, а и българско население си обещава да свали килограми. Някои го предприемат от естетическа гледна точка, особено дамите. Други пък осъзнават как това ще подейства изключително благоприятно на здравословното им положение. В тази статия искаме да ви представим едно много лесно решение, за което най-вероятно повечето сте чували – 90 дневната диета.

Същност

Много проста – ядете почти без ограничения, само трябва да съобразявате от кой вид е ястието и да го хапвате в точно определения за него ден. Има четири основни дни – белтъчен, бобов, въглехидратен и витаминен. За най-упоритите на всеки 29-ти ден има и специален воден. Както подсказва името му, през него се консумира единствено вода.

Меню по дни

Първият ден е белтъчния. В него се употребяват протеинови храни – месо, морски дарове, тофу, млечни продукти – извара, сирене, кашкавал, яйца. Закуската във всички дни е от плод. За обяд можете да включите и салата, но с изцяло неутрални зеленчуци – домати, краставици, моркови, зеле, спанак, зелена салата, авокадо, цвекло, чушки и т.н. Позволена е и една филия хляб. За вечеря се употребява същия протеинов продукт, но без бульон и хляб.

Скорбялният ден е следващ. Подразбирайки се от името, в него се консумира грах, леща, фасул, бамя, леблебия, просо, ориз и т.н. Тук съществена разлика е, че е възможно комбинирането – например ориз с царевица. Количеството за вечеря трябва да бъде по-малко.

Въглехидратен ден – повечето хора почти забравят, че са на диета при него, защото се хапват “греховни” ястия – качамак, паста без яйца с доматен сос, юфка, вегетарианска пица, кифли, кроасани, солени сладкиши, палачинки. Вечерята – парче торта или сладолед с черен шоколад. Как да не го обичаш този ден! Предвидете поне три часа интервал между вечерята и обяда.

Витаминен ден – яжте само плодове. След закуската е възможно да ги комбинирате. Позволени са и до 105 грама сурови ядки, без подправки и сол.

Приложение

Първият сблъсък с деветдесет дневната диета понякога е объркващ. За тази цел има разработено конкретно мобилно приложение, спомагащо за правилния избор на примерно меню за деня. В допълнение с него можете да следите колко килограма сте свалили, както и намаляването на обиколката на ханша, дай Боже.

В заключение – ако сте решили да започнете хранителен режим, този не е труден за изпълнение. Спазвайки основните принципи, задължително ще постигнете страхотни резултати. Това се потвърждава от всички. Успех от нас!

За статията:
90 дневна диета - принцип, меню, резултати и приложение
Заглавие:
90 дневна диета - принцип, меню, резултати и приложение
Описание:
В тази статия искаме да ви представим едно много лесно решение, за което най-вероятно повечето сте чували - 90 дневната диета.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: