Тънката разлика между козметиката и лекарството

С времето сме възприели идеята, че лекарствата се купуват единствено от аптеката с рецепта, изписана ни от нашия лекар. Фармацефтичните гиганти са успели да ни втълпят, че единствено медикаментите, носещи трудни за произнасяне имена могат да ни помогнат при болка, нараняване или възпаление на кожата, а това е абсолютно погрешно.

Някои козметични продукти, появили си наскоро на родния пазар могат да ни изненадат приятно със своето широко приложение. Възможно ли е един, в основата си козметичен продукт, да може да се използва и като лекарство? Отговорът е: Зависи от неговото съдържание. В случая с Алое Вера гел, това е не само възможно, но и доказано от милиони потребители по света.

На какво се дължи мощното действие на Алое Вера гел?

Растението Алое Вера, само по себе си е мощен лечител, познат още от древността. Открито първоначално в тропическите райони на земята, то вече е култивирано и се отглежда в специализирани ферми, именно поради уникалните си лечебни и подмладяващи свойства. Сокът, извличан от месестите листа на Алоето представлява лекарство в най-чист вид и висока концентрация. Прилагано както външно, така и вътрешно под формата на напитка, то има свойството да възстановява човешките клетки на всякакво ниво.

Освен на мощното, възстановяващо тъканите свойство на Алое Вера, гелът на италианската марка Savio залага и на доказаното действие на още няколко растения, познати със своите успокояващи и лечебни способности. Алое Вера гел съдържа ментол, който с лекота успокоява болките в тъканите, което го прави изключително полезен при всякакви видове механични нарушения на кожата – изгаряния, порезни рани и охлузвания. Камфорът, от друга страна има мощно спазмолитично действие при мускулни и ставни болки и травми.

Билките Лайка, Розмарин, Салвия и Арника са вероятно най-мощните антисептици и спазмолитици срещащи се в природата. Всякакви видове възпаления и болки, възникнали вследствие травми и преумора изчезват за минути под въздействието на тези уникални природни лечители. Това е именно причината Алое Вера гел да бъде все по-често срещан в домашните аптечки на милиони семейства по света.

За кого е подходящ Алое Вера гел?

Тъй като продуктите на Savio са 100% натурални и напълно чисти от парабени и изкуствени оцветители и аромати, това ги прави подходящи за абсолютно всички категории потребители. Гелът за спешна помощ може без никакъв проблем да се използва от малки деца, хора, страдащи от алергии и от възрастни с различни хронични заболявания.

Присъствайки в домашната ви аптечка, вие можете да разчитате на Алое Вера гел винаги, когато някой член на вашето семейство претърпи злополука, изпитва болка или дори, когато искате просто да осигурите дълбока хидратация на своята кожа. Максималната чистота на вложените съставки и напълно натуралните, растителни стабилизатори, предотвратяват риска от предозиране на продукта. Вие можете да използвате този уникален лечебен и козметичен продукт, колкото дълго искате без риск от неприятни реакции.

Всеки път, когато детето ви падне и се нарани, при слънчеви изгаряния и порезни рани, при болки в мускулите и ставите  или при кожни възпаления и раздразнения, вие можете да се доверите на мощното действие на Алое Вера гел, защото той не случайно е наречен гел за спешна помощ.